Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Εναλλακτική» Περιφέρεια στη Philoxenia

Εικόνα του άρθρου «Εναλλακτική» Περιφέρεια στη Philoxenia
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2019, 17:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη φετινή Philoxenia πήρε μέρος η Περιφέρεια Ηπείρου, στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο της προβολής, τα πεζοπορικά μονοπάτια, ως δρόμους πολιτισμού για την τουριστική ανάπτυξη.

Επίσης, στο πλαίσιο της δραστηριότητας στη Philoxenia, έγιναν συναντήσεις με τουριστικά γραφεία και με τουριστικούς πράκτορες πολλών χωρών της Ευρώπης στις B2B συναντήσεις.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης τόνισε μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψή του:   «Το μυστικό της επιτυχίας είναι η συλλογική προσπάθεια. Όταν επιχειρούμε όλοι μαζί, ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην προώθηση του τουρισμού κι αυτό το εισπράττουμε τα τελευταία χρόνια». 

Ο περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος του τμήματος Τουρισμού  Ηλίας Γκαρτζονίκας από την πλευρά του, είπε μεταξύ άλλων: «Η Ήπειρος πρόκειται για έναν τόπο όπου ο εναλλακτικός τουρισμός βρίσκει, ίσως, τις περισσότερες εφαρμογές του στη χώρα μας, αφού αναπτύσσεται σε ένα πανέμορφο πεδίο από τη θάλασσα ως τα ψηλά βουνά». 

Πρόσθεσε δε ότι ο πεζοπορικός τουρισμός κατέχει ιδιαίτερη θέση και ότι ο στόχος «ταξιδευτή» είναι ο «παγκόσμιος επισκέπτης» που θα γνωρίσει τον «πολιτισμό, το θρύλο και την ιστορία της Ηπείρου»

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι Αρταίων, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Ζαγορίου, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Σουλίου, επιχειρηματίες και σύλλογοι του τουριστικού κλάδου από όλες τις περιφερειακές ενότητες, επιμελητήρια και τοπικοί φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Περιφέρειας για μια συλλογική προσπάθεια προώθησης και προβολής της Ηπείρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης, στο πλαίσιο της  έκθεσης, Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων διοργάνωσε εκδήλωση και b2b συναντήσεις

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back