Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Εκτροχιάστηκε τρένο κοντά στη Χάγη

Εικόνα του άρθρου Ολλανδία: Εκτροχιάστηκε τρένο κοντά στη Χάγη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2023, 12:41
ΚΟΣΜΟΣ

Επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε σήμερα το πρωί στην Ολλανδία στο Φόορσχοτεν, ένα χωριό κοντά στη Χάγη, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου και 30 τραυματιών. 

Όπως ανακοίνωσαν οι ολλανδικές υπηρεσίες η αμαξοστοιχία που μετέφερε 50 επιβάτες προσέκρουσε σε κατασκευαστικό εξοπλισμό στις γραμμές.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε στο ολλανδικό ραδιόφωνο ότι 19 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Άλλοι δέχθηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το μπροστινό βαγόνι της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκε και έπεσε σε ένα χωράφι μετά το ατύχημα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ANP. Το δεύτερο βαγόνι βρέθηκε στο πλάι, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε στο πίσω βαγόνι, η οποία όμως έσβησε αργότερα.

Υπήρχαν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με την αιτία του ατυχήματος. Προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αμαξοστοιχία. Ο εκπρόσωπος των Ολλανδικών Σιδηροδρόμων (NS) Erik Kroeze δήλωσε ότι μια εμπορική αμαξοστοιχία εμπλέκεται στο δυστύχημα αλλά δεν μπόρεσε να δώσει λεπτομέρειες. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back