Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Όλγα Γεροβασίλη: «Τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Άρτας»

Εικόνα του άρθρου Όλγα Γεροβασίλη: «Τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Άρτας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2021, 23:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στο νοσοκομείο Άρτας η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη. Η κα Γεροβασίλη επισκέφθηκε το νοσοκομείο χτες το πρωί μαζί με τη συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας Αγλαΐα Νάτσικ και τον επικεφαλής της θεματικής υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής και τέως διοικητή του νοσοκομείου Άρτας Βασίλη Μπαλάσκα.

Είχαν δε συναντήσεις με τον διοικητή Βαγγέλη Ντάκουλα, με τη διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας και τη διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και με τους εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή της, η βουλευτής κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ιδίως στις ειδικότητες που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του Covid-19. Όπως επισημαίνεται, ένας εφημερεύων γιατρός καλείται να ανταπεξέλθει στις ανάγκες παρακολούθησης και νοσηλείας των ασθενών που προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών Covid, των ασθενών που νοσηλεύονται στις δύο κλινικές Covid, αλλά και των υπόλοιπων παθολογικών περιστατικών, των μη Covid ασθενών της Παθολογικής κλινικής, η οποία εδώ και καιρό βρίσκεται διάσπαρτη σε όλο το νοσοκομείο.

«Αποτέλεσμα είναι οι γιατροί να υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες και να καταπονούνται σωματικά και ψυχολογικά από τη συνεχή πίεση. Χαρακτηριστικό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο εφημερεύων γιατρός το πρωί του Σαββάτου κατέρρευσε και αναγκάστηκε να κληθεί πίσω στο νοσοκομείο η γιατρός που μόλις είχε ολοκληρώσει ακόμη μία εξαντλητική εφημερία» αναφέρεται.

Η κα Γεροβασίλη αναφέρει ότι «αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να μη στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα οι υπηρετούντες σήμερα γιατροί να είναι λιγότεροι από την προ Covid περίοδο. Και, όπως φαίνεται, παρά την έξαρση της πανδημίας, η κυβέρνηση συνεχίζει αυτή την αδιέξοδη πολιτική…».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back