ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όλα όσα μπορεί ο νέος σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2017, 22:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίγες μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου μαγνητικού τομογράφου (Philips Ingenia CX 3.0 Tesla), δωρεάς του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», το Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με διευθύντρια την καθηγήτρια Ακτινολογίας Μαρία Αργυροπούλου, εξηγεί τις διευρυμένες δυνατότητες του ιατροτεχνολογικού αυτού εξοπλισμού.

Όπως σημειώνεται, στο Εργαστήριο, παράλληλα με τις τεχνικές απεικόνισης με μαγνητική τομογραφία όλων των δομών του σώματος, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης και προηγμένων απεικονιστικών λειτουργικών εξετάσεων, όπως π.χ. δεσμιδογραφιών ΚΝΣ (fiber tracking), λειτουργικής απεικόνισης εγκεφάλου (f-MRI), φασματοσκοπικών μελετών, μελετών αιμάτωσης, απεικόνισης του πεπτικού (MR εντερογραφίες), του ουρογεννητικού συστήματος, των μαστών κ.τ.λ. Το προσεχές δε διάστημα θα είναι δυνατές και οι εξετάσεις μαγνητικής απεικόνισης της καρδιάς. «’Αιχμή του δόρατος’ των νέων δυνατοτήτων που μας παρέχει ο σύγχρονος αυτός εξοπλισμός, αποτελούν οι εξετάσεις σε μια ιδιαίτερη κατηγορία ασθενών: τα παιδιά» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στο Εργαστήριο του νοσοκομείου πραγματοποιείται όλο το εύρος των παιδιατρικών απεικονιστικών εξετάσεων, και πλέον υπάρχει η δυνατότητα για εξειδικευμένες απεικονιστικές εξετάσεις από την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου. «Με τον νέο εξοπλισμό που διαθέτουμε, το Εργαστήριό μας αποτελεί το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που διαθέτει συμβατή με μαγνητικό πεδίο θερμοκοιτίδα, για τον ασφαλή απεικονιστικό έλεγχο νεογνών» τονίζεται.

Η κ. Αργυροπούλου, ως διευθύντρια του Εργαστηρίου, ευχαριστεί για μια ακόμη φορά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και τον καθηγητή Παναγιώτη Σουκάκο, αλλά και την πρώην και νυν διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπως και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και υπεύθυνο τεχνολόγων του νοσοκομείου Γιώργο Φλούδα. «Όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Εργαστηρίου μας -ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό -με υψηλό αίσθημα ευθύνης βρίσκεται σε ετοιμότητα να αξιοποιήσει όλον αυτόν τον σύγχρονο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε ανθρώπου που χρήζει ιατρικής φροντίδας» επισημαίνει η κ. Αργυροπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back