ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όλα έτοιμα πριν το πρώτο κουδούνι;

Εικόνα του άρθρου Όλα έτοιμα πριν το πρώτο κουδούνι;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2017, 22:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τεστ ετοιμότητας» λίγο πριν το πρώτο κουδούνι

Τρεις κορυφαίοι εκπρόσωποι φορέων της εκπαίδευσης στα Γιάννενα, απαντάνε στην ίδια ερώτηση: «Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας για τη νέα σχολική χρονιά». Ιδού τι λένε η Αγγελική Φωτεινού, περιφερειακή διευθύντρια Ηπείρου και δυο συνδικαλιστές, οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ Στέφανος Μιχάλης και του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στέφανος Σίντος.

Αγγελική Φωτεινού, περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου


Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Πρώτη φορά είμαστε τόσο πολύ καλά. Όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Ηπείρου είναι έτοιμα να λειτουργήσουν, τα ολοήμερα επίσης, ακόμα και στα ολιγοθέσια δημοτικά, το κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά.

Στέφανος Μιχάλης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ιωαννίνων


Ως ΕΛΜΕ αντιμετωπίζουμε το τεράστιο πρόβλημα των αποσπάσεων. Πάρα πολλοί συνάδελφοί που για τον ένα ή τον άλλο λόγο είναι διορισμένοι αλλού, να μη μπορούν να έρθουν στον τόπο όπου διαμένουν μόνιμα και στις οικογένειές τους. Μαζί με αυτούς το ίδιο πρόβλημα έχουν εκπαιδευτικοί με προβλήματα υγείας, αλλά και τα αιρετά μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων. Ο υπουργός δεν μας δέχθηκε την προηγούμενη φορά, ως ΟΛΜΕ και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, θα γίνει μια συνάντηση μαζί του την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό που είναι πρωτότυπο φέτος, είναι ότι προηγούνται κάποιες προσλήψεις αναπληρωτών και θα ακολουθήσει μετά η τρίτη φάση των αποσπάσεων. Θεωρώ όμως ότι εντός του δεκαημέρου θα γίνουν οι τοποθετήσεις και θα καλυφθούν κενά. Στο νομό Ιωαννίνων έχουμε ελλείψεις σε φιλόλογους, μαθηματικούς, βιολόγους και έχουμε πλεόνασμα πληροφορικών.  Αυτή είναι η γενική εικόνα.

Στέφανος Σίντος, πρόεδρος συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Ο βαθμός ετοιμότητας είναι ικανοποιητικός. Κάποια κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς καλύφθηκαν με αναπληρωτές και στις άλλες ειδικότητες είμαστε καλά. Παραμένουν ωστόσο κάποια χρόνια ζητήματα, όπως το κτιριακό. Ιδιαίτερα, υπάρχει θέμα στο ειδικό σχολείο Σωματικά Αναπήρων Παίδων στη Νεοκαισάρεια, όπως επίσης και το ζήτημα των σχολείων της Παπαζόγλειου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back