Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Οκτώ καθαρίστριες σε ειδική άδεια covid»

Εικόνα του άρθρου «Οκτώ καθαρίστριες σε ειδική άδεια covid»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2020, 16:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ιωαννιτών έκαναν την περασμένη Τρίτη οι σχολικές καθαρίστριες απαιτώντας μαζικές προσλήψεις, μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου, ατομικά μέσα προστασίας, περιοδικά τεστ στα σχολεία κ.α.

Την κινητοποίηση στήριξαν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων. Επίσης παρευρέθηκε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ολυ Τσουμάνη, που δεσμεύτηκε να φέρει τα αιτήματα των καθαριστριών στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Η Δήμητρα Ηλία, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η δημοτική αρχή δεν απάντησε ποτέ στα πάγια αιτήματα μας και τους τελευταίους μήνες ο δήμαρχος απέφευγε να μας συναντήσει. Έτσι λοιπόν τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών είναι ανοχύρωτα και δυστυχώς μετατράπηκαν σε χώρους διασποράς του κορωνοϊού».

Συμπλήρωσε δε ότι αυτή τη στιγμή «οκτώ συναδέλφισσες καθαρίστριες είναι με άδεια ειδικού σκοπού λόγω covid. Η δημοτική αρχή επειδή δεν έχει προσωπικό καθαριότητας παίρνει συναδέλφισσες από άλλα σχολεία με αποτέλεσμα να έχουμε συναδέλφισσες να δουλεύουνε μέχρι και 12 ώρες σε καθημερινή βάση».

Οι καθαρίστριες συνάντησαν τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αϊβατίδη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του σωματείου, ο κ. Αϊβατίδης «δεσμεύτηκε μόνον ότι θα κάνει αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την μετατροπή των 21 καθαριστριών από μερική σε πλήρους απασχόληση με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back