ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΟΚΠΑΠΑ για Κιάφα: «Αρνητικό το τεστ στο βρέφος»

Εικόνα του άρθρου ΟΚΠΑΠΑ για Κιάφα: «Αρνητικό το τεστ στο βρέφος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2020, 17:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απαντώντας στις καταγγελίες του συλλόγου Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων και της Λαϊκής Συσπείρωσης για το κρούσμα σε γονέα παιδιού στον παιδικό σταθμό Κιάφας, ο ΟΚΠΑΠΑ αναφέρει τα εξής:

«Τη Δευτέρα το μεσημέρι 28/9/2020 ενημερωθήκαμε ότι η μητέρα βρέφους βρέθηκε θετική. Άμεσα η διευθύντρια Παιδικής Προστασίας και Προσχολικής Αγωγής και ο πρόεδρος επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ, τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου και την 1η ΤΟΜΥ, όπως οφείλαμε θεσμικά να κάνουμε και ακολουθήθηκαν οι οδηγίες τους. Ενημερώνουμε υπεύθυνα ότι το τεστ που έγινε και στο βρέφος βγήκε αρνητικό».

Αναφέρει ακόμα ότι ο έλεγχος για COVID19 έχει αρχίσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και γίνεται σταδιακά από τα νοσοκομεία με την καθοδήγηση της 1ης ΤΟΜΥ.

«Ο έλεγχος αυτός δεν ήταν υποχρεωτικός από τις εγκύκλιους αλλά ζητήθηκε από εμάς ως επιπλέον μέτρο ασφάλειας, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ωφελούμενους. Εκτός από τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, αφορά και τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα  ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, το ΚΔΑΠ μεΑ , στο Υπνωτήριο Αστέγων και στον Ξενώνα Γυναικών θυμάτων βίας».

Επίσης ο ΟΚΠΑΠΑ τονίζει ότι η συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων στον έναν χρόνο λειτουργίας του νέου διοικητικού συμβουλίου  του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. «υπήρξε άψογη, τόσο με συναντήσεις που έγιναν στα γραφεία του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., όσο και με την παρουσία τους σε συμβούλια, όταν έκριναν ότι έπρεπε να παραστούν. Δεν είναι στην πρόθεσή μας η δημόσια αντιπαράθεση» και ότι η ανακοίνωση γίνεται προς διευκρίνηση.

Λέει ακόμα ότι τα μέσα ατομικής προστασίας υπάρχουν και τηρούνται όλα τα μέτρα, καθώς επίσης και ότι έχει παραγγείλει ψηφιακά θερμόμετρα για θερμομέτρηση και ειδικά σαμπό για τους εργαζομένους, ώστε να μην εισέρχονται με τα παπούτσια τους στο εσωτερικό των σταθμών.

Σχετικά με τις προσλήψεις, τονίζει ότι δεν αληθεύουν οι καταγγελίες και ότι στον πρόσφατο απολογισμό, αναφέρονται ξεκάθαρα οι ανάγκες για προσωπικό, καθώς και ότι ισχύει η απόφαση για προσλήψεις 11μηνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back