ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι υποψήφιοι του Δεκεμβρίου περιμένουν

Εικόνα του άρθρου Οι υποψήφιοι του Δεκεμβρίου περιμένουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2019, 02:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τους τελευταίους μήνες, το κόμμα της Φώφης Γεννηματά βιώνει αρκετές εσωτερικές αλλαγές που επιβάλλουν μια εκ νέου προσαρμογή για τα στελέχη και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ. Η πρόσφατη αποπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου όμως, φαίνεται ότι οδηγεί σε δύσκολα μονοπάτια το ΚΙΝΑΛ, έναν μήνα πριν τις εθνικές εκλογές.

Τα τεκταινόμενα επηρέασαν και επηρεάζουν εκ των πραγμάτων και την τοπική πραγματικότητα. Το ΚΙΝΑΛ ήταν το πρώτο κόμμα που έσπευσε τον περασμένο Δεκέμβριο να ανακοινώσει ψηφοδέλτιο. Έξι μήνες μετά, το ψηφοδέλτιο δεν έχει… κλείσει. Τον Δεκέμβριο, βάσει του εκλογικού τότε νόμου, ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι βουλευτές ο Κώστας Γάτσιος, ο Νίκος Γκόλας, ο Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο Μιχάλης Κασσής, ο Θανάσης Μανταλόβας, ο Βασίλης Μασσαλάς και η Μαργαρίτα Ζήκου. Λίγες μέρες, ήρθε το «διαζύγιο» του ΚΙΝΑΛ με τη ΔΗΜΑΡ και ο κ. Μασσαλάς ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Την ίδια ώρα, άτυπα ο προεκλογικός αγώνας των υποψήφιων βουλευτών ξεκίνησε, με τον καθένα από αυτούς να παίζει τον ρόλο του και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να παίρνει τον… δρόμο του. Τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται από τη στιγμή που ήρθε η νομοθετική αλλαγή στην ποσόστωση των φύλων. Ένας από τους πέντε άντρες του ψηφοδελτίου οδηγείται… στην έξοδο από το ψηφοδέλτιο. Οι πιο σίγουροι να παραμείνουν υποψήφιοι είναι ο κ. Γάτσιος και ο κ. Κασσής. Ο κ. Κασσής ως πρώην βουλευτής φαίνεται ότι έχει μια σταθερή θέση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον κ. Γάτσιο, που ήταν διεκδικητής της αρχηγίας του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς εν έτει 2017. Μάλιστα, ο κ. Γάτσιος είναι ο μόνος από τους υποψήφιους βουλευτές του Δεκεμβρίου που έχει αναπτύξει επίσημη δραστηριότητα –έχει ανοίξει πολιτικό γραφείο στα Γιάννενα από τον Ιανουάριο.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τρεις άντρες, όλα εξαρτώνται από τη Φώφη Γεννηματά αλλά και από ένα «δούναι και λαβείν» μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Το σίγουρο είναι ότι το παζλ δεν είναι εύκολο, και οι τρεις έχουν πιθανότητες… εξόδου. Ο νεότερος σε ηλικία, ο κ. Ζαρπαλάς ανήκει στην εσωκομματική ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής. Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Γκόλας στην ομάδα του πρώην δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη που δεν κατάφερε να πάει καλά στις ευρωεκλογές, όπως αναμενόταν, και για τον οποίο η κ. Γεννηματά επεφύλαξε τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ενώ ο έτερος αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας περιμένει όπως και οι υπόλοιποι.

Το ψηφοδέλτιο πρέπει να κλείσει με τρεις γυναίκες. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί μόνο μία, η κ. Ζήκου. Μετά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Ιωαννιτών, η απερχόμενη αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Βάσω Μέγα φέρεται να είναι ένα από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι. Σε αναμονή λοιπόν των οριστικών αποφάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back