Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 6-08-2016, 14:44
ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρές μάχες διεξάγονται σήμερα μεταξύ του συριακού στρατού κι ανταρτικών δυνάμεων, μέσα σε μια στρατιωτική βάση στο Χαλέπι, μόλις μερικές ώρες μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν οι αντάρτες προκειμένου να καταλάβουν τη βάση.

Οι αντάρτες, με τη βοήθεια εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων, κατέλαβαν στρατηγικές θέσεις στα νότια της πόλης και τις επόμενες ώρες, αναμένεται να εξαπολύσουν νέα επίθεση στις κυβερνητικές δυνάμεις που βρίσκονται στο πολύπαθο Χαλέπι.

Οι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους το κέντρο ανεφοδιασμού, στο οποίο βρίσκονται σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών. Ως αποτέλεσμα, οι κυβερνητικές δυνάμεις είναι αποκομμένες από τις γραμμές ανεφοδιασμού του νότου.

Την Παρασκευή, 13 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ενώ συνολικά από την 31η Ιουλίου, τουλάχιστον 115 άμαχοι, ανάμεσα τους 35 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς των δύο εμπόλεμων πλευρών.

Την ίδια ώρα, περίπου 60 χλμ. βορειοανατολικά του Χαλεπιού, Άραβες και Κούρδοι, που συμμετέχουν στη συμμαχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ) συνεχίζουν την προέλασή τους στη Μίνμπετζ, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), με την αεροπορική υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αραβοκουρδική συμμαχία ελέγχει σχεδόν το σύνολο της πόλης.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα