Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Συν… Τεχνίτες πηλού» στο αρχοντικό Μίσιου

Εικόνα του άρθρου Οι «Συν… Τεχνίτες πηλού» στο αρχοντικό Μίσιου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2016, 00:07
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεκαπέντε εικαστικοί-δημιουργοί, όλες γυναίκες, έφτιαξαν την ομάδα «Συν… Τεχνίτες πηλού» και πραγματοποιούν την πρώτη τους ομαδική έκθεση κεραμικής από 4 έως 14 Οκτωβρίου, στον ισόγειο χώρο του Αρχοντικού Μίσιου (Ασωπίου 9), τη «στέγη» της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας.

Το Αρχοντικό Μίσιου, λοιπόν, ένα ιστορικό κτήριο στο κέντρο της πόλης, θα υποδεχθεί τις δημιουργίες νέων καλλιτεχνών που ασχολούνται με τη σύγχρονη κεραμική, μεταμορφώνοντας μια άμορφη μάζα πηλού σε καλλιτεχνική δημιουργία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ομάδα «Συν…Τεχνίτες πηλού» δημιουργήθηκε με κοινή αφετηρία την αρχέγονη τέχνη της κεραμικής, την αγάπη για το υλικό, τον πηλό, καθώς και το μεράκι μετάδοσης της τόσο πολύμορφης τέχνης.

Την ομάδα αποτελούν: Αφροδίτη Ζούκη, Χρυσάνθη Θεοχάρη, Νικολέττα Κοκκίνου-Τσουμάνη, Φωτεινή Κυριακοπούλου, Μερόπη Κυριακοπούλου, Ελένη Μαλάτου, Ευθυμία Ρήνα-Τσικνιά, Αθηνά Πάνη, Βασιλική Πασιά, Ελευθερία Πλιάκου, Ισαβέλλα Πολυκάρπου, Ευγενία Τσαμπαλά, Κατερίνα Τέρτση, Βασιλική Χαλκή και Δήμητρα Σταύρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 19:00. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά (εκτός σαββατοκύριακου) 09.00-14.00 και επίσης τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης από 18.00 έως 21.00.

Στον εκθεσιακό χώρο, υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back