ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι μπήκαν στο Αζοφστάλ

Εικόνα του άρθρου Οι Ρώσοι μπήκαν στο Αζοφστάλ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2022, 00:13
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο έδαφος του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε απόψε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Νταβίντ Αραχάμια, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

«Οι απόπειρες κατάληψης του εργοστασίου συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα. Οι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται ήδη στον χώρο του Αζοφστάλ» μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός επικαλούμενος τον Αραχάμια.

Μέχρι και απόψε το βράδυ η ουκρανική κυβέρνηση παραμένει σε επαφή με τους Ουκρανούς μαχητές που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ, πρόσθεσε.


Κατάπαυση πυρός

Η Ρωσία ανακοίνωσε απόψε ότι οι δυνάμεις της θα τηρήσουν κατάπαυση του πυρός στο εργοστάσιο χαλυβουργίας και θα ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο για τρεις ημέρες από αύριο, Πέμπτη, ώστε να απομακρυνθούν άμαχοι.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ανοίξουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο από τις 08.00 έως τις 18.00 ώρα Μόσχας στις 5, 6 και 7 Μαΐου από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου χαλυβουργίας Azovstal προκειμένου ν' απομακρυνθούν άμαχοι» δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP. Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back