Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 3-05-2022, 18:59
ΚΟΣΜΟΣ

Ο ρωσικός στρατός και οι φιλορωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα μια «σφοδρή επίθεση», με τη στήριξη αρμάτων μάχης και αμφιβίων δυνάμεων, εναντίον του εργοστασίου Αζοφστάλ, της τελευταίας εστίας ουκρανικής αντίστασης στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε ένας διοικητής του τάγματος Αζόφ, που υπερασπίζεται τις εγκαταστάσεις.

«Μια σφοδρή επίθεση στην περιοχή του Αζοφστάλ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, με τη στήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης, με απόπειρες αποβίβασης στρατευμάτων, με τη βοήθεια σκαφών και ενός μεγάλου αριθμού δυνάμεων του πεζικού», δήλωσε ο Σβιάτοσλαβ Παλαμάρ, αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Αζόφ, σε ένα βιντεομήνυμα στο Telegram.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να τους απωθήσουμε», συμπλήρωσε, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση για τη λήψη «άμεσων μέτρων με στόχο την απομάκρυνση των αμάχων», που παραμένουν εγκλωβισμένοι με τους Ουκρανούς μαχητές σε αυτό το τεράστιο εργοστάσιο στη Μαριούπολη, στρατηγικής σημασίας λιμάνι στο νότιο τμήμα του Ντονμπάς, που έχει σχεδόν πλήρως τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.

Ο ίδιος διευκρίνισε, την ίδια στιγμή, ότι σφοδροί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα, πριν από την επίθεση αυτή, όπου σκοτώθηκαν δύο γυναίκες και τραυματίστηκαν «περίπου 10 άμαχοι».

«Αυτή τη νύχτα, το εχθρικό ναυτικό και χερσαίο πυροβολικό βομβάρδισαν το εργοστάσιο Αζοφστάλ, με τη χρήση πολύ βαριών βομβών», συμπλήρωσε.


Άμαχοι στη Μαριούπολη

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία είπε σήμερα ότι ένας άγνωστος αριθμός αμάχων παραμένει παγιδευμένος στη Μαριούπολη και τα περίχωρά της, αφότου απομάκρυνε περισσότερους από 100 ανθρώπους από το εργοστάσιο Αζοφστάλ.

«Ελπίζαμε ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το κομβόι και να φύγουν από την κόλαση. Γι αυτό ακριβώς τα σύναισθήματά μας είναι ανάμεικτα», δήλωσε σε δημοσιογράφους μέσω Zoom ο Πασκάλ Χουντ της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις ενδείξεις που υπάρχουν ότι έχουν επαναληφθεί οι σφοδρές μάχες εντός και περιμετρικά του εργοστασίου, όμως τόνισε πως η Διεθνής Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για πρόσβαση στους εναπομείναντες αμάχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso