Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Roxy Music στο χωριό

Εικόνα του άρθρου Οι Roxy Music στο χωριό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2022, 15:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πριν από 48 χρόνια οι Roxy Music κυκλοφορούσαν ένα σύγχρονο μουσικό αριστούργημα: το Country Life ήταν πολλά περισσότερα από τη βουκολική φωτό της Κονστάνζ Κάρολι (που παρεμπιπτόντως ήταν η αδερφή του τύπου από τους Can) και της Έβελιν Γκρούνβαλντ (που παρεμπιπτόντως ήταν φιλενάδα του τύπου από τους Can).

Ήταν καταρχάς το 4ο άλμπουμ της μπάντας λίγο μετά το αριστουργηματικό Stranded και λίγο πριν το αριστουργηματικό επίσης, Siren.

Γενικώς, ό,τι άγγιζε τω καιρώ εκείνω ο Μπράιαν Φέρι γινόταν χρυσάφι (όπως και άλλοτε, ακόμα και σήμερα), αλλά τότε, οι Roxys ήταν σε πλήρη οργασμό.

 

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Το Country Life ξεκινάει με ένα όχι δα αρτίστικο, The Thrill of it All, όπου οι Φιλ Μανζαρένα κάνει θαύματα στην κιθάρα, συνοδευόμενος από κοντά, από το βιολί του Έντι Τζόμπσον. Και όλα αυτά, μόλις ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του «άλλου Μπράιαν», του Ίνο.

Το All I want is You είναι μια ανάλογη περίπτωση, ένα ακόμα κεφάλαιο στην ανθολογία στυλ, τα οποία ο Φέρι άλλαζε και συνταίριαζε με εκνευριστικά εύκολο τρόπο. Ακούστε δηλαδή το If it Takes All Night και μετά, το Prairie Rose.

…και όλα αυτά, εμποτισμένα με τη γλυκιά ειρωνεία που οι Roxy Music αντλούσαν από τους Kinks και τα ποιήματα της Ντόροθι Πάρκερ.

Το άλμπουμ ακόμα και σήμερα είναι ένας ναός σοφιστικέ ροκενρόλ, γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να καταταχτεί η μουσική που βγαίνει από το μυαλό του Μπράιαν Φέρι;

Παρεμπιπτόντως, ο δίσκος πήρε το όνομά του από ένα περιοδικό με τον ίδιο τίτλο, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και 125 χρόνια στην Αγγλία.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back