ΚΟΣΜΟΣ

Οι παράτυπες επαφές με τη Ρωσία «έφαγαν» τον Μάικλ Φλιν

Εικόνα του άρθρου Οι παράτυπες επαφές με τη Ρωσία «έφαγαν» τον Μάικλ Φλιν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2017, 12:18
ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε από τη θέση του ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με τις επαφές που είχε με τη Ρωσία, μια εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον  για αναθέρμανση των σχέσεων με την Μόσχα

Στην επιστολή της παραίτησής του ο Μάικλ Φλιν αναφέρει ότι υπό την ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων, ενημέρωσε χωρίς να είχε πραγματική πρόθεση, με μη ολοκληρωμένη πληροφόρηση τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, σχετικά με τις επαφές που είχε με τη Ρωσία.

Ο Μάικλ Φλιν κατηγορείται ότι συζήτησε το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον πριν την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εδώ και ένα μήνα είχε ενημερώσει τον Λευκό Οίκο ότι ο Φλιν είναι πιθανότατα «ευάλωτος σε ρωσικό εκβιασμό».

Κατά τη νομοθεσία, είναι παράνομο για έναν αμερικανό πολίτη να διεξάγει επαφές σε διπλωματικό επίπεδο και οι συζητήσεις του Φλιν έγιναν πριν τον διορισμό του.

Προσωρινός αντικαταστάτης του Μάικλ Φλιν ορίστηκε ο στρατηγός εν αποστρατεία Κιθ Κέλογκ, που ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Πέρα από τον Κέλογκ, τη θέση του σύμβουλου εθνικής ασφάλειας διεκδικούν ο πρώην διευθυντής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους και ο πρώην αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης, Ρόμπερτ Χάρβαρντ.

Ρώσος βουλευτής κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση Φλιν, εκτίμησε ότι «είτε η διακυβέρνηση Τραμπ βρίσκεται στην γωνία είτε έχει μολυνθεί από αντι-ρωσικό αίσθημα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back