Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι παραστάσεις επιστρέφουν

Εικόνα του άρθρου Οι παραστάσεις επιστρέφουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2020, 20:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια «αίσθηση» κανονικότητας αναμένεται να επέλθει τους δύο καλοκαιρινούς μήνες, καθώς, όπως φαίνεται, οι θεατρικές και άλλες παραγωγές ξεκινούν και πάλι τις περιοδείες, με τους περιορισμούς που επιβάλλονται (όριο πληρότητας 40%, απόσταση σκηνής κ.λπ.).

Το υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στον Φρόντζο έχει ήδη αρκετές παραστάσεις στο πρόγραμμά του. Σημειώνεται ότι κάποιες από αυτές αλλάζουν τις ημερομηνίες, αναπροσαρμόζοντας το πρόγραμμά τους.

Επίσης, φαίνεται ότι μπαίνει μια σειρά και με τα μουσικά φεστιβάλ.

Το Preveza Jazz Festival θα γίνει στις 15 και 16 Αυγούστου, για παράδειγμα. 

Επί του παρόντος, τα προγραμματισμένα είναι τα εξής:

Θέατρο ΕΗΜ

15/7

«Τα πάθη της γενιάς του ξακουστού Οιδίποδα» από τους Αθεράπευτους

Οι Αθεράπευτοι παρουσιάζουν μια σύνθεση των έργων Οιδίπους Τύραννος,  Οιδίπους επί Κολωνώ, Αντιγόνη, Φοίνισσαι και Επτά επί Θήβας. Σκηνοθεσία-μουσική σύνθεση και επιμέλεια, Δημήτρης Παππάς.

Γενική είσοδος 10 ευρώ, προπώληση (Αναγνώστης-Χαρτέξ) 8 ευρώ. Έναρξη στις 21.15

17/7

«Ο Τρελαντώνης»

Η Παιδική σκηνή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την παράσταση «Ο Τρελαντώνης», πάνω στο έργο της Πηνελόπης Δέλτα.

20/7

Μάγος Σανκάρα «Magic inside»

21/7

Καλιφόρνια Ντρίμιν

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει την καλοκαιρινή του παραγωγή, με το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καλιφόρνια ντρίμιν» σε σκηνοθεσία Λ. Πλασκοβίτη-Χρ. Χρήστου με τον ίδιο και τους Μιχάλη Παπαδημητρίου, Δανάη Σταματοπούλου και Αναστασία Τζελέπη.

22/7 Αντιγόνη του Σοφοκλή

Η Αrs Aeterna και η 5η Εποχή Τέχνης συνεργάζονται το καλοκαίρι του 2020 στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Η παράσταση  πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 και παρουσιάζεται σε νέα επεξεργασία από τον σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, με την Ιωάννα Παππά στο ρόλο της Αντιγόνης, τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο ρόλο του Κρέοντα.

Εισιτήριο 10 ευρώ (προπώληση)

23/7

Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος, της Ξένιας Καλογεροπούλου

Δυο ξένοι ναυαγούν πάνω σε μια στέγη… στη μέση του πουθενά! Καθώς η στάθμη του νερού γύρω τους όλο και ανεβαίνει αναγκάζονται να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και μέσα από έντονες συγκρούσεις να συνεργαστούν. Ο ένας μιλάει ελληνικά κι ο άλλος μία ξένη, ακαταλαβίστικη διάλεκτο. Παίζουν Φώτης Σπύρος, Νίκος Χρηστίδης, σκηνοθετική επιμέλεια Ηλίας Μπαγεώργος, μετάφραση-διασκευή: Ξένια Καλογεροπούλου.

Εισιτήριο 7 ευρώ (προπώληση)

27/7

Ριχάρδος Β’-το ρέκβιεμ ενός βασιλιά

Ο Τάσος Νούσιας πρωταγωνιστεί στο έργο που σκηνοθετεί η Μαρλένε Καμίνσκι. Παζίουν επίσης οι Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος και Μάιρα Μηλολιδάκη.

29/7

Οιδίπους

Ο Δημήτρης Καραντζάς παρουσιάζει μια σύνθεση βασισμένη στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία. Παίζουν Μιχάλης Σαράντης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης

Εισιτήρια από 15 ευρώ

30/7

«Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»

Στις 30 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, θα ανέβει η παράσταση «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω», με τρεις φίλους που αντιμετωπίζουν μαζί τις αντιξοότητες, συμβάλλοντας ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Κείμενο: Γιώργος Θεοδοσιάδης, σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας, βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Ζώης, σκηνογράφος : Νατάσσα Παπαστεργίου, ενδυματολόγος: Κατερίνα Ανδρικοπούλου, φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης, φωτογράφος: Γιώργος Καλφαμανώλης. Παίζουν: οι Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Σταύρος Νικολαΐδης, Μυριέλλα Κουρεντή. Ώρα έναρξης: 21.30. Διάρκεια: 1 ώρα και 50 λεπτά

Εισιτήρια 17 ευρώ και προπώληση 13 ευρώ.

7/8

Μικροί Κύριοι-Μικρές Κυρίες

Μια παιδική παράσταση, βασισμένη στη γνωστή σειρά βιβλίων. Σκηνοθεσία Παυλίνα Χαρέλα, παίζουν Αναστασία Ευσταθοπούλου, Ελίζα Κιτσικίδου, Λένα Μισχοπούλου, Στράτος Μπαπαγιαννάκης, Θανάσης Τζιατζιάφης


Φεστιβάλ

8o Rock Mountain Festival 18 Ιουλίου

Στην  Αγία Μαρίνα, απέναντι από τα Γιάννενα, θα γίνει και φέτος το Rock  Mountain Festival με τους εξής: Γιώργο Γάκη, Blues People, Αυτόπτες  Μάρτυρες, Mojave Sky


Ioannina Rock City 21-22 Ιουλίου

Το  φετινό Ioannina Rock City περιλαμβάνει συναυλίες drive in στο πάρκο των  παλιών σφαγείων, κινητή μουσική σκηνή, καθώς και… πλεούμενη σκηνή. Θα  πάρουν μέρος ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers με τον ΜπάμπηΣ αγανά, η  Stella J. Lavender, oι Blues People, οι Daffodils, οι Felony Case,  Αυτόπτες Μάρτυρες, ΙνΣomnia, Schizodolls, Stuart Craig και ο Ρόνι  Ρομέρο.


Zagoriwood 24 Ιουλίου-4 Αυγούστου

Tο Zagoriwood επιστρέφει και φέτος στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου, από 24 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου.

Και φέτος το Zagoriwood θα φιλοξενήσει ιδιαίτερες φυσιογνωμίες, όπως είναι ο Στέργιος Πάσχος, ο Γιάννης Οικονομίδης αλλά και ο Μάκης Παπαδημητρίου τελικά.

Από τις 24 Ιουλίου, θα ξεκινήσει το Εργαστήριο 1 - «Από την Ιδέα ως την Ταινία». το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα του Zagoriwood: Κλεάνθης Δανόπουλος στη σκηνοθεσία, Άκης Κερσανίδης στη διεύθυνση φωτογραφίας, Χρύσα Τζελέπη στο μοντάζ. Και φέτος, στην ομάδα θα δώσει το παρών και ο δημιουργός Στέργιος Πάσχος («Άφτερλωβ») που θα αναλάβει τη διδασκαλία σεναρίου. Κατά τη διάρκεια των 12 ημερών, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στα μυστικά της κινηματογραφικής αφήγησης, δημιουργώντας τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες θα προβληθούν στο κοινό του Zagoriwood.

Παράλληλα, από 25 έως 27 Ιουλίου, θα διεξαχθεί το Εργαστήριο Υποκριτικής από τον Μάκη Παπαδημητρίου, έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

Το πρόγραμμα των υπαίθριων δωρεάν προβολών στο αυτοσχέδιο θερινό κινηματογράφο «Σινέ Παρθεναγωγείο» των Κάτω Πεδινών, θα ξεκινήσει με τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» στις 24 Ιουλίου. Ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει την ταινία μαζί με τον ηθοποιό Γιάννη Τσορτέκη, έναν εκ των πρωταγωνιστών.

Στις 25/7 ο Γιάννης Οικονομίδης θα παραδώσει masterclass για τους μαθητές των εργαστηρίων. Τη σκυτάλη θα πάρει στις 31/7 η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, η οποία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή της σπουδαίας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Την επόμενη μέρα, 1/8, θα ακολουθήσει το υποψήφιο για δύο Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Στη Γη του Άγριου Μελιού» (Ταμάρα Κοτέβσκα & Λιούμπομιρ Στεφάνοβ) από τη Βόρεια Μακεδονία. Θα προβληθεί ένα ακόμα ντοκιμαντέρ, το «Ένα Δέντρο Κοιμάται» του Κώστα Φόλλα, το οποίο ανατρέχει στα γεγονότα της ναζιστικής θηριώδης στο τσέχικο χωριό Λίντιτσε.


Φεστιβάλ Βωβούσας 29 Ιουλίου-8 Αυγούστου

Το Φεστιβάλ Βωβούσας επιστρέφει φέτος, γίνει από 29 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου. Λόγω των μέτρων πρόληψης, οι διοργανωτές ετοιμάζουν μια μόνο εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, τη 1 Αυγούστου, με τη Βιργινία Κοκκίνου να κάνει αφήγηση με τίτλο «Ψείρα στα γένια του βασιλιά». Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα: https://vovousafestival.gr/


Preveza Jazz Festival 15-16 Αυγούστου

Το πιο  σταθερό μουσικό φεστιβάλ της ευρύτερης περιοχής, το Preveza Jazz  Festival, επιστρέφει στις 15 και 16 Αυγούστου. Αναμένεται το line up της  18ης διοργανώσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back