Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ριζόπουλος-Βλέτσας: Οι δρόμοι τους χωρίζουν

Εικόνα του άρθρου Ριζόπουλος-Βλέτσας: Οι δρόμοι τους χωρίζουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2019, 15:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σπύρος Ριζόπουλος-Σάκης Βλέτσας: Δύο άντρες που είχαν μια κοινή πορεία η οποία… διακόπηκε. Ο κ. Βλέτσας, πρώην δήμαρχος Πασσαρώνας και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Ριζόπουλου, είναι πια εκτός προγραμματισμού παράταξης. «Ενημερώθηκε εγκαίρως ότι δεν θα μετέχει στον μελλοντικό μας σχεδιασμό» αναφέρει ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», με αφορμή την έγκριση του καταστατικού της παράταξης από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

Για το καταστατικό, επισημαίνεται ότι οι Ορίζοντες Ηπείρου «αποτελούν την πρώτη αυτοδιοικητική παράταξη σε όλη την Ελλάδα που κατοχυρώνει και επισήμως χαρακτηριστικά πλήρους δημοκρατικής λειτουργίας, με δηλωμένους σκοπούς και στόχο την εκλογή οργάνων».

Με βάση το καταστατικό από την 1η Οκτωβρίου του 2019 θα αρχίσουν οι εγγραφές μελών και οι διαδικασίες που προβλέπονται έτσι ώστε τον Ιούνιο του 2020 να διεξαχθεί το πρώτο συνέδριο της παράταξης για την εκλογή των οργάνων διοίκησης -διαδικασίες που συνήθως αφορούν κόμματα. «Οι Ορίζοντες Ηπείρου ήρθαν για να αλλάξουν το τοπίο στην αυτοδιοίκηση. Και δεν αποτελούν απλώς ένα ευκαιριακό εκλογικό συνασπισμό αλλά θέλουν να μετεξελιχθούν σε μια παράταξη με ρίζες στην κοινωνία» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Ο κ. Ριζόπουλος κάνει δε γνωστό ότι για τη θέση του αντιπροέδρου της παράταξης προτείνεται ο Σπύρος Υφαντής, πρώτος επιλαχών περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακής Ενότητας. Ιωαννίνων. Διευκρίνισε δε ότι ο Θόδωρος Δασούλας, από τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης, για προσωπικούς λόγους δεν θα κατέχει τη θέση αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back