Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι Νονοί του Τόκυο» στις «Κυριακές στο πανί»

Εικόνα του άρθρου «Οι Νονοί του Τόκυο» στις «Κυριακές στο πανί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2021, 14:58
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη γιαπωνέζικη ταινία «Οι Νονοί του Τόκυο» (2003) του Σατόσι Κον προβάλλουν οι «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου «Η πόλη στον κινηματογράφο», την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Η ταινία είναι κατάλληλη για άνω των 13.

Η υπόθεση: Είναι παραμονή Χριστουγέννων στο Τόκυο και τρεις άστεγοι φίλοι, ο αλκοολικός Τζιν, η διεμφυλική πρώην τραγουδίστρια Χάνα και η έφηβη Μιγιούκι, που το έχει σκάσει από το σπίτι της, βρίσκουν ένα μωρό παρατημένο στα σκουπίδια και αποφασίζουν να το φροντίσουν και να ψάξουν να βρουν τους πραγματικούς γονείς του ώστε να τους το παραδώσουν. Στην προσπάθειά τους γνωρίζουν έναν γαλαξία χαρακτήρων από τον υπόκοσμο της πόλης μέχρι και τις χαμένες οικογένειές τους με τις οποίες έχουν διακόψει κάθε σχέση.

Σε σχετικό σημείωμα αναφέρεται: Ο σκηνοθέτης Σατόσι Κον ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ιαπωνικού anime με ταινίες που έχουν μείνει στην ιστορία του είδους, όπως το Perfect Blue και το Paprika.

Οι «Νονοί του Τόκυο» ξεκινούν με στοιχεία κοινωνικού ρεαλισμού συνεχίζουν ως κωμωδία και έπειτα ως συναισθηματικό δράμα για να καταλήξουν σε κανονική περιπέτεια. Ισορροπώντας με εξαιρετική επιδεξιότητα και με ένα ιδιαίτερο και πάντα εμφανές χιούμορ να διαπνέει πάντα την ταινία, ο Κον δεν εγκλωβίζεται ποτέ σε ένα κινηματογραφικό είδος ενώ ταυτόχρονα παραδίδει το πορτραίτο μιας μεγαλούπολης από την οπτική τριών ρομαντικών αντι-ηρώων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3