ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι νάρκες μάς έλειπαν…

Εικόνα του άρθρου Οι νάρκες μάς έλειπαν…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2017, 19:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για τον επικείμενο χειμώνα και για τα ενδεχόμενα προβλήματα που συνήθως προκύπτουν από χιονοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα ετοιμάζονται η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι και οι υπόλοιποι φορείς.

Όλοι τους στηρίζουν τις ελπίδες τους (όχι μόνο στον καιρό) αλλά στην εμπειρία και την καλή συνεργασία που έχουν μεταξύ τους, όπως ειπώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναδείχθηκαν δύο ενδιαφέροντα θέματα. Το πρώτο το έθεσε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Κων. Σκούπρας. Ο κ. Σκούπρας ζήτησε να αποτρέπονται μεμονωμένες ορειβατικές διαδρομές κατά την περίοδο έντονων καιρικών φαινομένων.

Το δεύτερο θέμα τέθηκε από τον διοικητή της 8ης Μεραρχίας Ν. Ανδριόπουλο. Όπως επισήμανε, με τις βροχές υπάρχει το ενδεχόμενο να βγουν στην επιφάνεια εκρηκτικοί μηχανισμοί, τους οποίους οι πολίτες δεν θα πρέπει να πλησιάζουν και να επεξεργάζονται, γιατί ενδέχεται να εκραγούν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μετά την εκκαθάριση έκτασης σε περιοχή της Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας, το έργο της αποναρκοθέτησης θα συνεχιστεί από την επόμενη χρονιά και σε άλλες περιοχές που κρίνονται επικίνδυνες.

Κατά τα άλλα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης μίλησε για τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων που κάνει η Περιφέρεια και για τον καθαρισμό των ποταμών Καλαμά, Λούρου και Αράχθου από τα νεκρά πλατάνια. Αναφερόμενος στις χιονοπτώσεις, επανέλαβε στους δημάρχους ή στους εκπροσώπους των Δήμων ότι «έχουμε με όλους τους δήμους συνεχή συνεργασία για τους αποχιονισμούς των δρόμων. Δεν κοιτάμε μέχρι πού είναι δημοτικός, επαρχιακός ή εθνικός δρόμος. Αν αρχίσουμε τέτοια δεν πρόκειται να ανοίξουμε κανένα δρόμο. Εγώ θέλω να ετοιμαστείτε όλοι, να μας δηλώσετε τις δυνάμεις που έχετε, τι μηχανήματα έχετε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back