Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων» στις 11 Νοεμβρίου

Εικόνα του άρθρου «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων» στις 11 Νοεμβρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2019, 17:40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση με θέμα «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο Προεπαναστατικός Διαφωτισμός και ο Ηπειρώτικος Ευεργετισμός» διοργανώνουν οι εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα» και ο Δήμος Ιωαννιτών τη Δευτέρα11 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την ανατύπωση της έκδοσης του 1930 «Τα Γιάννενα κι’ η Νεοελληνική Αναγέννηση (1648-1820)», η οποία θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και θα ακολουθήσει ομιλία του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. «Με τον τρόπο αυτό τιμούμε τους ηπειρώτες ευεργέτες και ουσιαστικά ανοίγουμε τον κύκλο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια  από την επανάσταση του '21» σημείωσε ο δήμαρχος κ. Ελισάφ σε σημερινές δηλώσεις του.

Για τις «Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων» και τον «Προεπαναστατικό Διαφωτισμό και τον Ηπειρώτικο Ευεργετισμό» θα μιλήσουν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης και η προϊσταμένη της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων Βάγια Οικονομίδη.

Τον συντονισμό θα κάνει ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», Αντώνης Καρακούσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back