ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι ΗΠΑ μηνύουν την Adobe για κρυφά τέλη και δυσκολίες στην ακύρωση συνδρομής

Εικόνα του άρθρου Οι ΗΠΑ μηνύουν την Adobe για κρυφά τέλη και δυσκολίες στην ακύρωση συνδρομής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2024, 12:46
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η αμερικανική κυβέρνηση μήνυσε την Adobe τη Δευτέρα, κατηγορώντας την κατασκευάστρια εταιρεία του Photoshop και του Acrobat ότι ζημίωσε τους καταναλωτές αποκρύπτοντας υψηλά τέλη τερματισμού στο πιο δημοφιλές συνδρομητικό της πρόγραμμα και καθιστώντας δύσκολη την ακύρωση συνδρομών.

Σε καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Χοσέ, στην Καλιφόρνια, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου δήλωσε ότι η Adobe κρύβει τα τέλη, τα οποία μερικές φορές φτάνουν τις εκατοντάδες δολάρια, και άλλους σημαντικούς όρους στο «ετήσιο πληρωμένο μηνιαίο» συνδρομητικό της πρόγραμμα στα ψιλά γράμματα ή πίσω από πλαίσια κειμένου και υπερσυνδέσμους.

Η FTC δήλωσε επίσης ότι η Adobe αναγκάζει τους συνδρομητές που θέλουν να ακυρώσουν ηλεκτρονικά να περιηγηθούν άσκοπα σε πολλές σελίδες, ενώ όσοι ακυρώνουν τηλεφωνικά συχνά αποσυνδέονται, αναγκάζονται να επαναλαμβάνονται σε πολλούς εκπροσώπους και συναντούν «αντίσταση και καθυστέρηση» από τους εκπροσώπους αυτούς.

Ο Dana Rao, γενικήος σύμβουλος και επικεφαλής της Adobe, δήλωσε ότι η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ θα αντικρούσει τους ισχυρισμούς της FTC στο δικαστήριο.

«Οι συνδρομητικές υπηρεσίες είναι βολικές, ευέλικτες και οικονομικά αποδοτικές, ώστε να επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες, το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό τους», δήλωσε ο Rao. «Είμαστε διαφανείς με τους όρους και τις προϋποθέσεις των συνδρομητικών μας συμφωνιών και διαθέτουμε μια απλή διαδικασία ακύρωσης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3