Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μήνυση τρία χρόνια μετά…

Εικόνα του άρθρου Μήνυση τρία χρόνια μετά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2020, 17:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από τρία χρόνια ,στην απεργία στο MarketIn, στη Χ. Τρικούπη, η εταιρία (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου), προσέλαβε μπράβους για να αντιμετωπίσουν τους απεργούς.

Όντως, ως «φρουρά» του καταστήματος βρέθηκαν άτομα, που εμφανίζονται σε πλείστες όσες φωτογραφίες, ως «προσωπική φρουρά» γνωστών επιχειρηματιών κ.α.

Σήμερα, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, ένας εξ αυτών έχει καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου. Ένα άτομο δηλαδή που συμμετείχε στη «φρουρά» και καταγγέλθηκε τότε ότι επιτέθηκε σε διαδηλωτές, κάνει μήνυση σε ένα θεσμικό πρόσωπο, τον Νίκο Έξαρχο, πρόεδρο ενός από τους δύο κορυφαίους συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης.

Το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι «σήμερα η εργοδοσία του Market In επανέρχεται. Βάζει το «πρωτοπαλίκαρο» της να κάνει μήνυση στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, αποδίδοντας του τη διεύθυνση και τη συμμετοχή σε ‘εγκληματικές ενέργειες’ εναντίον του, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. Έχουν μάλιστα το θράσος να συσχετίζουν τη δράση του Εργατικού Κέντρου με ‘ομάδες κουκουλοφόρων’ που συστηματικά αξιοποιούνται για τη συκοφάντηση της δράσης του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος».

Το Εργατικό «φωτογραφίζει» το μηνυτή με βάση φωτογραφίες του σε γεγονότα στην Τούμπα, σε ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και καταγγέλλει ότι «την ομάδα των ‘μπράβων’ συμπληρώνουν άτομα σχετιζόμενα με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής».

Το ΕΚΙ αποδίδει ευθύνες, τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη σημερινή, της ΝΔ και σημειώνει ότι «παρά την άρνηση της εργοδοσίας να συμμορφωθεί ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους 11 εργαζόμενους της, για ασφάλιση και επιστροφή στην εργασία τους και ενώ έχει ήδη καταβάλει τμήμα των δεδουλευμένων τους, το Υπουργείο Εργασίας αρνείται να συγκαλέσει συνάντηση όπως ζητεί επίμονα το σωματείο. Σήμερα με τη μήνυση κλιμακώνουν την επίθεση, αφού κανένας πληρωμένος μπράβος δεν ενεργεί από μόνος του, χωρίς άνωθεν εντολές».

 Τέλος, καλεί όλους τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της δράσης σωματείων και Εργατικού Κέντρου και να συμπαρασταθούν στους εργατοϋπαλλήλους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back