Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι γνωμοδοτήσεις και η επιτροπή περιβάλλοντος

Εικόνα του άρθρου Οι γνωμοδοτήσεις και η επιτροπή περιβάλλοντος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2020, 13:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «δικαίωση» κάνει λόγο η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπύρου Ριζόπουλου όσον αφορά την πρότασή της να κοινοποιούνται στα μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου οι γνωματεύσεις των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών που αφορούν επενδυτικά σχέδια.

Η παράταξη είχε αποστείλει πριν από δύο εβδομάδες σχετικές επιστολές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και στην πρόεδρο της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης, αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση.

Στην απάντησή της, η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σημειώνει ότι μπορεί να αποστέλλει στο περιφερειακό συμβούλιο γνωμοδοτήσεις φορέων, εφόσον ζητηθούν, όπως και ότι μπορεί να παρίστανται στελέχη των υπηρεσιών της σε ιδιαίτερα σημαντικά θέματα.

«Τώρα πλέον, καλείται η διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου να αξιοποιήσει τη διαθεσιμότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  και να βελτιώσει από την επόμενη κιόλας συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, το επίπεδο διαλόγου και ενημέρωσης των περιφερειακών συμβούλων πλειοψηφίας και μειοψηφίας» σημειώνει η παράταξη.

Στην ίδια απάντηση της Αποκεντρωμένης, σημειώνεται πάντως ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει τις γνωμοδοτήσεις για τη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο, όπου αρκεί μια απλή εγγραφή. Όπως επίσης και ότι οι παρατάξεις μπορούν να ζητήσουν τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων φορέων από τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου ή από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back