ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι ευεργέτες στο κάδρο

Εικόνα του άρθρου Οι ευεργέτες στο κάδρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2019, 15:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πορτραίτα και οι φωτογραφίες ευεργετών και δωρητών του Δήμου Ιωαννιτών, βρίσκονται πλέον στους τοίχους του τμήματος Κληροδοτημάτων του Δήμου Ιωαννιτών.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Γωγώ Γιώτη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προς τιμή των ευεργετών, που διοργάνωσε το προηγούμενο διάστημα, αναζήτησε τα πορτραίτα και τις φωτογραφίες, για τις παρουσιάσεις στις εκδηλώσεις, αλλά και γιατί, όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση, «γιατί αποτελεί υποχρέωση όλων μας να γνωρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι κληροδότησαν τις περιουσίες τους για το κοινό καλό».

Κάποιες από τις φωτογραφίες δεν βρέθηκαν εύκολα. Για παράδειγμα, η φωτογραφία της Αγλαΐας Χαραλάμπους βρέθηκε από μια συγγενή της στη Λευκάδα. «Για εμάς είναι σημαντική η ταύτιση του ονόματος με το πρόσωπο, γιατί μέχρι σήμερα τα ονόματα αυτών των ανθρώπων μπορεί να ήταν γνωστά στο ευρύ κοινό, αλλά παρέμεναν άγνωστοι φυσιογνωμικά στους γιαννιώτες άνθρωποι που έζησαν ανάμεσά μας», σημειώνει η κα Γιώτη.

Το τμήμα Κληροδοτημάτων συνεχίζει τις παρεμβάσεις του: Ένα άγνωστο κληροδότημα στην καρδιά της πόλης, το κληροδότημα Δημητρίου και Χαρίκλειας Κωσταδήμα, «φρεσκαρίστηκε με βάψιμο και εργασίες.

Το ισόγειο μισθώνεται ενώ στον πρώτο όροφο φιλοξενείται ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών «Η Πίνδος»

Επίσης στην οικία Καλούδη αντικαταστάθηκε η εξωτερική πόρτα και εργασίες ευπρεπισμού και καλλωπισμού έγιναν και στην οικία Τζαβέλα, ειδικά στην αυλή του σπιτιού.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3