Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 24-01-2019, 11:04
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Οι ερωτιδείς της Αμβρακίας» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρας Παπαδοπούλου, με την οποία συμμετέχει στην εκδήλωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα «Δεν είναι όλα εφήμερα» στις 27 Ιανουαρίου, στις 11:30, στο Εθνικό θέατρο «Κτίριο Τσίλλερ» στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στον ελλαδικό χώρο το 2018. Πρόκειται για ένα βοτσαλωτό δάπεδο που αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο στην πόλη της Άρτας, κατά τη διάρκεια ανασκαφών, στο πλαίσιο των εργασιών για την ανάδειξη του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας.

 Το δάπεδο κοσμούσε το κεντρικό τμήμα λουτρικών εγκαταστάσεων που προϋπήρχαν του Μικρού Θεάτρου, τα ερείπια των οποίων ενσωματώθηκαν στην υποθεμελίωση του μνημείου.

Χρονολογείται γύρω στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. και διατηρείται σε σχετικά καλή κατάσταση. Κατασκευασμένο από βότσαλα μικρού διαμετρήματος, απεικονίζει σκηνές ερωτιδέων που συμπλέκονται με κύκνους, καθώς και άλλα πλάσματα (χταπόδι, ψάρια κ.α.) τα οποία σχετίζονται με το υγρό στοιχείο.

διοπτρα πίσω
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα