Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι εργολήπτες ζητούν μεγαλύτερο ανταγωνισμό

Εικόνα του άρθρου Οι εργολήπτες ζητούν μεγαλύτερο ανταγωνισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2021, 16:14
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το περιφερειακό τμήμα Ηπείρου της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών-Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) ζητάει από Δήμους της Ηπείρου (Κόνιτσα, Ζαγόρι, Μέτσοβο, Φιλιάτες, Ηγουμενίτσα, Πάργα, Β. Τζουμέρκα, Κ. Τζουμέρκα, Γ. Καραϊσκάκη) και την Περιφέρεια Ηπείρου, όταν να κάνουν χρήση του άρθρου 32 του νόμου 4412/2016, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες, να προκαλούν «ικανό αριθμό» επιχειρήσεων.

Το άρθρο επιτρέπει την προσφυγή σε διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Η ΠΕΔΜΕΔΕ αναφέρει ότι τα μέλη της «είναι πιστοποιημένες εργοληπτικές επιχειρήσεις, ικανές να εκτελέσουν γρήγορα, έντεχνα και με ασφάλεια τα έργα που θα απαιτηθεί να πραγματοποιηθούν».

Καλεί τους αυτοδιοικητικούς φορείς, όταν κάνουν χρήση του άρθρου 32, να προσκαλούν «ικανό αριθμό εργοληπτικών επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργούνται συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού». Σημειώνει δε ότι αυτή η πρακτική δεν επηρεάζει το χρόνο ολοκλήρωσης των διαδικασιών και παράλληλα, «λειτουργεί προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος».

Τέλος, δηλώνει την πίστη της στους ανοιχτούς διαγωνισμούς, λέγοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι η προσφυγή στη διαδικασία του άρθρου 32 θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back