ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «Ενεργοί Πολίτες» για το δίκτυο φυσικού αερίου

Εικόνα του άρθρου Οι «Ενεργοί Πολίτες» για το δίκτυο φυσικού αερίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2023, 15:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτών και των τοπικών αρχών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των σχεδιαζόμενων έργων για το δίκτυο φυσικού αερίου στην περιοχή των Ιωαννίνων από τη ΔΕΔΑ θέτει σε ανακοίνωσή της η νέα παράταξη του Δήμου Ζίτσας «Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον Σπύρο Πάικα.

Η παρέμβαση της νέας παράταξης γίνεται με αφορμή την ενημέρωση για τα έργα από τη ΔΕΔΑ που έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο στις 10 το πρωί στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

«Δεν έχει κοινοποιηθεί στις τοπικές αρχές και στους πολίτες της περιοχής προς διαβούλευση φάκελος περιβαλλοντικής αδειοδότησης των σχεδιαζόμενων έργων. Το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξής μας Σπύρο Πάικα με ερώτηση πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης κατά τη συνεδρίαση της 12ης Δεκεμβρίου 2022.  Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας δεν έχει γνωστοποιήσει αν έχει γνώση για τα σχεδιαζόμενα έργα αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων και δικτύου μεταφοράς προς την πόλη των Ιωαννίνων.  Προκύπτουν θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ενεργειακού σχεδιασμού προς όφελος επιχειρήσεων και δημοτών του Δήμου Ζίτσας και πιθανής διέλευσης του δικτύου διανομής από δημοτικές εκτάσεις» αναφέρει η παράταξη.

Παράλληλα, καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση αιρετών και δημοτών. «Η ενημέρωση των πολιτών αποτελεί υποχρέωση των τοπικών αρχών, αλλά και προϋπόθεση για την ενεργή συμμετοχή τους στις δημόσιες υποθέσεις» τονίζεται.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back