ΘΕΑΤΡΟ

Οι δρόμοι της προσφυγιάς στο θέατρο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2016, 03:26
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Μια ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας για όσους άφησαν την πατρίδα και τους τόπους τους επιχειρεί η Εθελοντική Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Αριάδνη» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. Στις 4, 5 και 6 Ιουλίου, στις 21:30, θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Τόπος: Άτοπος» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. 

«Από την άλωση της Τροίας μέχρι την προσφυγιά του σήμερα, οι σκέψεις και τα συναισθήματα των μετακινούμενων υφαίνουν το ίδιο νήμα» σημειώνεται στο εισαγωγικό σημείωμα της παράστασης. Η εθελοντική θεατρική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης προσεγγίζει το διαχρονικό και αέναο ζήτημα της μετακίνησης ανθρώπινων πληθυσμών με όχημά της εμβληματικά ιστορικά παραδείγματα των δρόμων της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Τη σκηνοθεσία και την επιμέλεια των κειμένων έχει αναλάβει ο Χάρης Παπαεμμανουήλ. Παίζουν: Βιβή Θεοδωρακοπούλου, Γιώργος Κάτσιος, Μαρία Πολυχρονίδου, Φωτεινή Τούση. 

Οι τρεις αυτές παραστάσεις αποτελούν την ανοιχτή εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης «Αριάδνη» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ωστόσο, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα υπάρξει σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα γίνεται μόνο με κράτηση. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 26650 25140 (Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-13.30).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back