Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «διωγμοί» στις Μέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εικόνα του άρθρου Οι «διωγμοί» στις Μέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2016, 13:49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mια σειρά από εκδηλώσεις διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου. 

Το θέμα των φετινών εκδηλώσεων που θα γίνουν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, έχει τίτλο: «Διωγμοί: Παλιές και νέες ιστορίες». Μουσική, χορός, θέατρο, εικαστικά, ψηφιακές τέχνες, γκράφιτι, εκθέσεις και ντοκιμαντέρ, κινηματογράφος, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια, συνθέτουν το πρόγραμμα στο οποίο η συμμετοχή είναι δωρεάν για το κοινό.

Στην Ήπειρο, στις ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικές κληρονομιάς θα συμμετάσχουν μόνο δύο μουσεία. Οι δράσεις τους περιλαμβάνουν ομιλίες και ξεναγήσεις.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στις 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με τίτλο «167 π.Χ Πασσαρών, Τέκμων, Φυλάκη: Η εισβολή των Ρωμαίων στη Μολοσσίδα». Επίσης, και τις τρεις ημέρες του εορτασμού, θα υπάρξουν θεματικές ξεναγήσεις με έμφαση σε όπλα, απελευθερωτικές επιγραφές και μολύβδινες πινακίδες.

Στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, στις 23 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι, θα γίνουν θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Η βία στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή τέχνη».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back