Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνήγορος του Πολίτη για οδό Νιάρχου

Εικόνα του άρθρου Συνήγορος του Πολίτη για οδό Νιάρχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2019, 20:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι-επαγγελματίες πέριξ της οδού Νιάρχου, Σεισμοπλήτων και Κάτω Νεοχωρόπουλου επιστρέφουν στο προσκήνιο δημοσιοποιώντας μια νέα παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, τίθενται για άλλη μια φορά ζητήματα «συνολικού κυκλοφοριακού σχεδιασμού» για την πόλη και «στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης», όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ανακατασκευής της οδού Νιάρχου. Επί της ουσίας, η ανεξάρτητη αυτή αρχή θεωρεί ότι, βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της, ότι τα οδικά έργα μελετώνται αποσπασματικά, ενώ στην όλη εξίσωση εισέρχεται και πάλι η οδός Κενάν Μεσαρέ και η σύνδεσή της με την οδό Νιάρχου. «Με βάση τις σχετικές διατάξεις και τη νομολογία του ΣτΕ η εκτέλεση τόσων συγκοινωνιακών έργων, που αλλάζουν τη μορφή των περιοχών από τις οποίες διέρχονται, επιφέρουν σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αλλαγές χρήσεων γης. Ως εκ τούτου έχει κριθεί ότι ‘… επιβάλλεται υποχρέωση διενέργειας ‘στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης’ για τις περιπτώσεις σχεδίων και προγραμμάτων, τα οποία ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και αφορούν μεταξύ άλλων στον πολεοδομικό ή χωροταξικό σχεδιασμό ή χρήσεις γης…» αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Το έγγραφο έχει αποδέκτη τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ (δεδομένου ότι το έργο εκτελείται από την Περιφέρεια Ηπείρου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιωαννιτών) και κοινοποιείται και στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη. Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά ενημέρωση από τον δήμαρχο αλλά και τις απαραίτητες ενέργειες προς «την κατεύθυνση τήρησης της νομιμότητας και άρσης των πράξεων κακοδιοίκησης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back