ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι Beatles των ρεκόρ

Εικόνα του άρθρου Oι Beatles των ρεκόρ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2023, 19:44
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Beatles επέστρεψαν στην κορυφή των βρετανικών μουσικών charts την Παρασκευή, με το κομμάτι «Now And Then» που έσπασε το ρεκόρ, γράφοντας ιστορία ως το συγκρότημα με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου Νο. 1 single του.

Το «Now And Then», που χαρακτηρίστηκε ως το τελευταίο τραγούδι των Beatles, περιλαμβάνει τη φωνή του εκλιπόντος μέλους John Lennon και αναπτύχθηκε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Περιέχει επίσης μέρη ηχογραφημένα από τα επιζώντα μέλη Paul McCartney και Ringo Starr, καθώς και από τον αείμνηστο George Harrison.

Το 18ο Νο. 1 hit του συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, επαναφέρει τους Beatles στην κορυφή του Official Singles Chart 60 χρόνια μετά το πρώτο Νο. 1 single του συγκροτήματος «From Me to You». Το κατόρθωμα αυτό επεκτείνει επίσης το ρεκόρ των Beatles ως το βρετανικό συγκρότημα με τα περισσότερα Νο. 1 singles στο Ηνωμένο Βασίλειο στην ιστορία των Official Charts.

Το τραγούδι είναι το single με τις ταχύτερες πωλήσεις της χρονιάς μέχρι σήμερα στη Βρετανία με 48.600 φυσικές πωλήσεις και πωλήσεις για download με βάση τις πρώτες επτά ημέρες, σύμφωνα με την Official Charts Company.

Είναι επίσης το ταχύτερα πωλούμενο single βινυλίου του αιώνα μέχρι στιγμής στη Βρετανία με περισσότερα από 19.400 αντίτυπα που πωλήθηκαν σε βινύλιο, και το κομμάτι των Beatles με τις περισσότερες ροές μέσα σε μία εβδομάδα, με 5,03 εκατομμύρια, πρόσθεσε.

Το γκρουπ είναι επίσης το συγκρότημα με το μεγαλύτερο κενό μεταξύ των Νο. 1 singles - 54 χρόνια - και το παλαιότερο συγκρότημα που έχει πετύχει ένα Νο. 1 single στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε η Official Charts Company. Ο McCartney είναι 81 ετών, ενώ o Starr είναι 83 ετών.

«Η Beatlemania επέστρεψε αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Martin Talbot, Διευθύνων Σύμβουλος της Official Charts Company.

«Η επιστροφή των John, Paul, George και Ringo με το τελευταίο single των Beatles... εδραίωσε το θρύλο τους σπάζοντας έναν κατάλογο ρεκόρ - και με αυτόν τον τρόπο υπογράμμισε το εξαιρετικό εύρος της διαρκούς απήχησής τους, σε όλες τις γενιές».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back