Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «18η παράταση για τον εξοπλισμό των ΣΜΑ»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «18η παράταση για τον εξοπλισμό των ΣΜΑ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2021, 11:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ο διαγωνισμός εξοπλισμού των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων πήρε νέα παράταση, τη 18η στη σειρά.

Αναφέρει ότι ενώ ο ΣΜΑ Γ. Καραϊσκάκη ολοκληρώθηκε, οπότε δεν είναι πλέον δικαιολογία για παρατάσεις, «η περιφερειακή αρχή ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να τοποθετήσει τα μηχανήματα στην Πρέβεζα και πρέπει να φτιαχτεί καινούριος ΣΜΑ. Και ανέλαβε ο ΦΟΔΣΑ να τον φτιάξει χωρίς την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ με την οποία έγιναν οι υπόλοιποι ΣΜΑ».

Στο άλλο «καυτό πολιτικό» της περιόδου, για τη χρηματοδότηση της μεταφοράς υπολείμματος, η παράταξη τονίζει ότι αυτή η λύση, η κρατική χρηματοδότηση προς εργολαβικές εταιρίες, αντί για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, «αποδεικνύει ότι κυβέρνηση-Αποκεντρωμένη-Περιφέρεια-Δήμοι συμφωνούν πολιτικά για την επιχειρηματική δράση στη διαχείριση των απορριμμάτων και απλά διαφωνούν ως προς το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα θα εμπλακούν». 

Κατηγορεί επίσης την Περιφέρεια Ηπείρου ότι «δεν βγάζει άχνα για τα χρήματα που δαπανήθηκαν σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία, σε τεχνικούς συμβούλους και βέβαια σε νομικούς συμβούλους για να μην ξέρει κανένας τους ότι στην Πρέβεζα έπρεπε να γίνουν από την αρχή οι υποδομές για να τοποθετηθεί ο εξοπλισμός του ΣΜΑ»

Καταλήγει, τονίζοντας ότι το κόστος θα επιβαρύνει τους πολίτες και ότι «όταν Περιφέρεια και ΦΟΔΣΑ επικαλούνται το ‘δημόσιο συμφέρον’ εννοούν το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι το συμφέρον του λαού». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back