ΘΕΑΤΡΟ

Οι αριστοφανικοί «Ιππείς» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου Οι αριστοφανικοί «Ιππείς» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2021, 18:03
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Ιππείς» του Αριστοφάνη, 30 χρόνια μετά το τελευταίο τους ανέβασμα από το Εθνικό Θέατρο, επιστρέφουν στη σκηνή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου. Στα Γιάννενα, θα ανέβουν στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, στις 31 Ιουλίου, στις 21:00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δωδώνης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Κώστας Κόκλας (Κλέων), Πάνος Μουζουράκης (Δημοσθένης), Κωνσταντίνος Πλεμμένος (Νικίας), Στέλιος Ιακωβίδης (Δήμος), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Αλλαντοπώλης). Kορυφαίοι Χορού: Στεφανία Γουλιώτη, Λαέρτης Μαλκότσης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Χαρίσης.

Η υπόθεση; Έπειτα από τη νίκη των Αθηναίων επί των Σπαρτιατών στη Σφακτηρία, η Αθήνα  βρίσκεται στο απόγειο της δύναμής της και ο Κλέων αυξάνει τη δημοτικότητά του. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Αριστοφάνη να εξαπολύσει μία αμείλικτη επίθεση εναντίον του, προσφέροντας παράλληλα  μια κριτική ανάλυση της σχέσης του αθηναϊκού λαού με τους πολιτικούς που προσπαθούν να εξασφαλίσουν την εύνοιά του με κολακείες και απάτες, υπολογίζοντας μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι το γενικό καλό.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15€, Δημότες Δωδώνης: 4€, Ελεύθερη είσοδος για Δημότες Δωδώνης: Άνεργους, ΑμΕΑ, Παιδιά κάτω των 12 ετών.

Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι υποχρεωτική, στο https://www.ticketservices.gr/el/festival-dodonis/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back