ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι αριθμοί μίλησαν και πάλι

Εικόνα του άρθρου Οι αριθμοί μίλησαν και πάλι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2017, 02:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο οικονομικός απολογισμός για το 2016 πέρασε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που συνεδρίασε χτες το βράδυ. Και όπως ήταν αναμενόμενο, οι πίνακες Excel και οι αριθμοί, έδωσαν την ευκαιρία για διαφορετικές ερμηνείες. Η δημοτική αρχή έδωσε τη δική της και η αντιπολίτευση τη δική της.

Ο αριθμός που «προκαλεί» την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου, είναι του ταμειακού αποθέματος: 23 εκατ. ευρώ. Το 2015, το ταμείο είχε κλείσει με 19 εκατ. ευρώ. Εν έτει 2016 αυξήθηκε το απόθεμα κατά 4 εκατ. ευρώ, τα οποία, όπως φαίνεται, προήλθαν από την αύξηση των ιδίων εσόδων του Δήμου και από την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών. Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, σε αρκετές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή δέχθηκε τα πυρά για τα εκατομμύρια που «κάθονται».

Το ίδιο έγινε και κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, με αφορμή και το γεγονός, το οποίο ανέδειξαν και οι πίνακες Excel, ότι από τα 8 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί ότι θα πάνε σε έργα μέσα στο 2016, τελικά μόλις 2,5 εκατ. ευρώ πήγαν.

Στην εισήγησή του, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας έδωσε έμφαση στην οικονομική υγεία του Δήμου Ιωαννιτών, κάνοντας λόγο για ένα «πολύτιμο απόθεμα που είναι πλήρως κατανεμημένο σε ένα ευρύ φάσμα έργων και δράσεων, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη υλοποίησή τους». Αδιαμφισβήτητα, τα τελευταία χρόνια, στο δημαρχείο, έγινε πολλή δουλειά στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων και στο συμμάζεμα των οικονομικών.

Όσο για τα έργα, ο κ. Γιωτίτσας υποστήριξε ότι «αν λειτουργούσαμε σε ένα πιο ήρεμο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, ή σε παλιότερες εποχές όπου όλα ήταν πιο ‘εύκολα’, θα είχαμε πετύχει πολλά περισσότερα».

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, από την πλευρά του, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της δημοτικής αρχής και επέστρεψε τα πυρά ιδίως στην παράταξη του Νίκου Γκόντα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back