ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι Αντωνίου - Βίγκος νίκησαν στο 9ο Rally Sprint Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου Οι Αντωνίου - Βίγκος νίκησαν στο 9ο Rally Sprint Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2024, 07:46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου θα διεκδικήσει την επόμενη χρονιά ο αγώνας της ΕΛΕΤΑ στην κλασική διαδρομή της Δωδώνης, μετά την οργανωτική επιτυχία του 9ου Rally Sprint “Ι.ΚΤΕΟ Autotest» Δωδώνης, που προσμετρούσε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ράλλυ Βορείου Ελλάδος και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Την πρώτη θέση της γενικής στο 9ο Rally Sprint Δωδώνης, κατέκτησαν οι Αντώνης Αντωνίου - Αντρέας Βίγκος με Mitsubishi Lancer, που ήταν ταχύτεροι στα δύο από τα τρία σκέλη και ολοκλήρωσαν τον αγώνα με συνολικό χρόνο 21:10.43. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη νίκη σε επίπεδο γενικής για τον 29χρονο οδηγό, ο οποίος είχε σταθεί ιδιαίτερα άτυχος τα προηγούμενα χρόνια, μετρώντας ένα σερί τεσσάρων εγκαταλείψεων.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Χρήστος Λάππας - Αθανάσιος Τσιούκας με Ford Fiesta R5, οι οποίοι τερμάτισαν σε συνολικό χρόνο 21:14.30, όντας οι ταχύτεροι στο τρίτο σκέλος. Ο 44χρονος γιαννιώτης οδηγός, που επέστρεψε στη δράση μετά από σχεδόν μια δεκαετία, κινήθηκε αρκετά γρήγορα μετά το αναγνωριστικό για τον ίδιο πρώτο σκέλος και υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου συνοδηγού του κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο συνολικά (22:27.47) σημείωσαν οι Γιώργος Παντελάκης - Γιώργος Μουρτζούκος με το Renault Clio R3.

Του χρόνου, ο αγώνας θα διεκδικήσει θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου.

Τη σημαία τερματισμού πήραν 15 από τα 20 πληρώματα που ξεκίνησαν.

Εγκατέλειψαν λόγω μηχανικών προβλημάτων οι Παναγιώτης Καμπύλης - Σταύρος Σταμέλος με Skoda Fabia S2000R, ενώ στο δεύτερο σκέλος εγκατέλειψαν οι Βαγγέλης Τσιούρης - Λευτέρης Τσιούρης με το Renault Clio 2, που είχαν κάνει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στο πρώτο σκέλος. Στο 3ο σκέλος τους ακολούθησαν οι Ποσειδώνας Γορίτσας - Αποστόλης Σπύρου με το Mitsubishi Lancer X, που ήταν στην τρίτη θέση στο τέλος του δεύτερου σκέλους, οι Νικόλαος Τρυχίδης - Νικόλας Αβραμίδης με το Citroen Xsara και οι Αθανάσιος Στεργιάδης - Παναγιώτης Γαζγάζης με το Peugeot 106.

Πέραν της τρίτης θέσης στη γενική κατάταξη, οι Παντελάκης - Μουρτζούκος κέρδισαν και την πρώτη θέση στην F2, όπου δεύτεροι τερμάτισαν οι Βασίλης Κανδηλιώτης - Παντελής Παπανδρέου με Peugeot 208, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Τασούλας - Φίλιππος Ζαχαρής με Peugeot 106.

Στην F2E πρώτοι κατετάγησαν οι Τρικαλινοί Θεόδωρος Παπαβασιλείου - Μιχάλης Καλτσάς με VW GOLF GTI, δεύτεροι οι Παναγιώτης Κεφαλάς - Λάμπρος Ζωγράφος με VW GOLF Mk3 και τρίτοι οι Γιώργος Μπάης - Χρήστος Μπάης με Peugeot 106.

Αντώνης Αντωνίου - Αντρέας Βίγκος πήραν το κύπελλο και στην κατηγορία C1/C2, ενώ στη C3/C5 στο βάθρο ανέβηκαν οι Παντελάκης - Μουρτζούκος ως πρώτοι στη συγχωνευμένη κατηγορία, Βασίλης Κανδηλιώτης - Παντελής Παπανδρέου στο δεύτερο σκαλί και Θεόδωρος Παπαβασιλείου - Μιχάλης Καλτσάς στο τρίτο. Τέλος, στη C6 νικητές ήταν οι Κωνσταντίνος Τασούλας - Φίλιππος Ζαχαρής, δεύτεροι οι Γιάννης Σκανδάλης - Μιχάλης Κασιμιώτης και τρίτοι οι Γιώργος Μπάης - Χρήστος Μπάης, άπαντες με Peugeot 106.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back