Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι αναγνώστες του Guardian επισκέπτονται την Αστράκα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2016, 14:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το καταφύγιο της Αστράκας έπελεξαν πέρυσι το καλοκαίρι , μεταξύ άλλων σε όλη την Ευρώπη, οι αναγνώστες του βρετανικού Guardian. Στη δικτυακή στήλη «Readers' travel tips» η βρετανική εφημερίδα δημοσιεύει συνήθως μέρη που έχουν επισκεφθεί αναγνώστες της, οι οποίοι στέλνουν τις εντυπώσεις τους από διάφορα, εξειδικευμένα συνήθως σημεία του πλανήτη και συμβουλεύουν τους επόμενους πιθανούς επισκέπτες.

«Μένουμε στο καταφύγιο στην Αστράκα, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων. Τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια, στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Είναι ανοιχτό από Μάιο έως Οκτώβριο, σερβίρει φαγητό και έχει απλούς κοιτώνες και κρύα ντους. Απολαύστε τις κορυφές και τις ορεινές λίμνες του όρους Γκαμήλα και ακολουθήστε τα καλά οριοθετημένα μονοπάτια μέχρι τη Δρακόλιμνη ή προς το φαράγγι του Βίκου και τα καλντερίμια του Ζαγορίου» αναφέρει η Τζέιν Λώρι, επισκέπτης του καταφυγίου. «Τα δωμάτια κοστίζουν από 13 ευρώ» συνεχίζει και καταλήγει: «Ο υπεύθυνος του καταφυγίου μας λέει: ‘προτιμάμε τον παραδοσιακό τρόπο’ και συπληρώνει: ‘είναι και πιο φτηνός τέλος πάντων. Δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά τις προμήθειες με ελικόπτερο!’».

Η σειρά δεν έχει… κατάταξη, οπότε μη βιαστείτε να υποθέσετε ότι ο Guardian έκανε άρθρο «η Αστράκα στα 10 καλύτερα καταφύγια» γιατί δεν πρόκειται περί αυτού. Η επισκέπτρια πάντως που μοιράστηκε την εμπειρία της στη δημοφιλή στήλη, μάλλον έμεινε ικανοποιημένη από την επίσκεψη.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back