Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Κούρδους-Οι Τούρκοι αντιδρούν

Εικόνα του άρθρου Οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Κούρδους-Οι Τούρκοι αντιδρούν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2017, 18:02
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την προμήθεια όπλων στις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας στη Συρία στις οποίες περιλαμβάνονται οι κουρδικές YPG, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Τουρκίας.

Κάθε όπλο που εξασφαλίζει η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας συνιστά απειλή για τη Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε την YPG τρομοκρατική οργάνωση, όπως και το απαγορευμένο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), και είπε ότι οι ΗΠΑ το γνωρίζουν αυτό.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συμπλήρωσε ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να συζητήσει αυτά τα ζητήματα με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη εβδομάδα.

Προκαταβάλλοντας τις αντιδράσεις της Τουρκίας ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, μια μέρα νωρίτερα δήλωσε ότι «γνωρίζουμε τις ανησυχίες της Τουρκίας. Διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε δεσμευμένοι στην αποτροπή επιπλέον κινδύνων και στην προστασία μιας σύμμαχης χώρας. Προτεραιότητά μας είναι η στήριξη των αραβικών στοιχείων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back