Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι «αλοιφές για κοροναϊό» ξαναπήγαν στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Οι «αλοιφές για κοροναϊό» ξαναπήγαν στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2020, 11:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς.

Ο κ. Αμυράς ήταν ο πρώτος που έθιξε κοινοβουλευτικά τις «τηλεπωλήσεις» του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος, από την τηλεοπτική του εκπομπή διαφημίζει-προωθεί σκευάσματα που προστατεύουν από μολύνσεις, λέγοντας «ούτε να φοβάστε τον κοροναϊό».

Ο κ. Αμυράς ζητά να μάθει από το αρμόδιο υπουργείο αν υπάρχουν αποδείξεις ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι αποτέλεσμα σοβαρών επιστημονικών ερευνών και αν όντως προστατεύει τον κόσμο από έναν τόσο σοβαρό ιό επιδημικής διάστασης σαν τον κοροναϊό, όπως διατείνεται ο πωλητής του (και συνάδελφος του κ. Αμυρά στη Βουλή).

Επίσης, ερωτά εάν υπάρχει κάποια επίσημη πιστοποίηση και έγκριση από κάποιον αναγνωρισμένο επιστημονικό φορέα και «τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Υγείας για να προστατευθούν οι καταναλωτές από παραπλάνησή τους ώστε να μην έχουμε ένα καινούριο ‘νερό του Καματερού’».

Σημειωτέον, ότι ανάλογες περιπτώσεις με βουλευτές έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα με το σημερινό Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος στη δική του εκπομπή τηλεπωλήσεων, προωθούσε «νανογιλέκα»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back