ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι ξενοδόχοι συζητούν για τον τουρισμό…

Εικόνα του άρθρου Οι ξενοδόχοι συζητούν για τον τουρισμό…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2017, 16:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κλειστή συνάντηση εργασίας με τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς διοργανώνει ο  Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με την υποστήριξη και τον συντονισμό της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 14:30, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Στη σύσκεψη εργασίας θα παραβρεθούν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΣΕΤΕ Γιάννης Α. Ρέτσος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, ο γενικός διευθυντής ΣΕΤΕ Γιώργος Αμβράζης και άλλοι.

Στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων, η καταγραφή των σημαντικότερων ζητημάτων και των ευκαιριών που προκύπτουν για τον τουρισμό καθώς και οι προοπτικές που υπάρχουν για το σύνολο των προορισμών της Περιφέρειας Ηπείρου. Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί και η ανάπτυξη συνεργειών μέσα από τον αγροτουρισμό και τον πολιτισμό. Κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ήπειρο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. «Έχουμε ένα μείγμα επισκεπτών που δεν έχει μεγάλη ευρύτητα στο κομμάτι των διανυκτερεύσεων αλλά και στο κομμάτι της αγοραστικής του δύναμης. Θα πρέπει να αλλάξουμε το μείγμα αυτό των επισκεπτών στην περιοχή στοχεύοντας και διεισδύοντας εξειδικευμένα σε περισσότερο ποιοτικές αγορές-στόχους που θα εκτιμούν   και θα σέβονται το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσουν μεγαλύτερη πηγή εσόδων» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υπεύθυνος Στρατηγικής και Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης.

Για τη συνεργασία με τον ΣΕΤΕ αναφορά κάνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Βλάχος. «Έχουμε συνεργαστεί πολύ στενά στα τελευταία χρόνια και είναι βούληση και των δύο πλευρών να γίνει πιο εντατική η συνεργασία αυτή, στο πλαίσιο της οποίας θα εντάξουμε και την ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων για την ανάπτυξη περισσότερων διεθνών πτητικών προγραμμάτων» επισημαίνει.

Στη συνάντηση της Δευτέρας, έχουν προσκληθεί εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων η Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου, η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου,   η Ένωση Επαγγελματιών Βορείων Τζουμέρκων, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ηπείρου, η Τράπεζα Ηπείρου και ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back