ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ογκώδες το πρόβλημα…

Εικόνα του άρθρου Ογκώδες το πρόβλημα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2020, 12:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα ογκώδη απορρίμματα ήταν ένα διαχρονικό πρόβλημα στα Γιάννενα, ειδικά από τη στιγμή που η αστική ανάπτυξη δημιούργησε και άλλου είδους ανάγκες διαχείρισης. Ειδικά αυτή την εποχή, που γίνονται πολλές μικρής κλίμακας εργασίες και παρεμβάσεις σε σπίτια κ.λπ. τα ογκώδη είναι… παντού.

Παρότι πριν από μια εβδομάδα περίπου ο Δήμος με ανακοίνωσή του έλεγε ότι «συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και μπάζων από γειτονιές της πόλης».

Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει, καθώς ογκώδη απορρίμματα κάθε είδους, υπολείμματα από κλαδέματα, μπάζα και πολλά ακόμα, συσσωρεύονται στα ίδια πάντα «συνήθη ύποπτα» σημεία.

Μάλιστα, ο Δήμος έχει αποσύρει κάποιους κάδους για ογκώδη αντικείμενα, χωρίς όμως να καταφέρει να αποτρέψει την απόρριψή τους στα ίδια σημεία, όπου συνεχίζουν να δημιουργούνται «μικρές χωματερές».

Φυσικά, ευθύνη φέρουν και όσοι-ες αφήνουν τέτοιου είδους αντικείμενα, κυριολεκτικά όπου να ‘ναι. Ωστόσο, η αποκομιδή των ογκωδών είναι μια υπηρεσία, την οποία πληρώνει ο πολίτης μέσω των τελών και πρέπει να την έχει διαθέσιμη. Εδώ και κάποια χρόνια, υπάρχει και διαλυτής ογκωδών στον ΧΥΤΑ του Ελληνικού. Η «εξαφάνιση» των κάδων, όχι απλά δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά συχνά το επιτείνει κιόλας.

Το τηλέφωνο της υπηρεσίας καθαριότητας, το 2651075555 απαντάει για τα ραντεβού προκειμένου να μαζευτούν τα ογκώδη. Πάντα όμως υπάρχει το θέμα της έλλειψης προσωπικού. Ο Δήμος, στην τελευταία του ανακοίνωση αναφέρει ότι σε περιφερειακά σημεία του Δήμου, συμμετέχει και ιδιώτης με εργολαβία.

Μέχρι στιγμής πάντως, το πρόβλημα δεν υποχωρεί…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3