Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Δήμος «παλεύει» με τα ογκώδη αντικείμενα

Εικόνα του άρθρου O Δήμος «παλεύει» με τα  ογκώδη αντικείμενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2020, 16:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοινώνει ότι «συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και μπάζων από γειτονιές της πόλης».

Αυτό συμβαίνει ακριβώς, είναι ότι η υπηρεσία καθαριότητας δέχεται καθημερινά αιτήματα και καταγγελίες για σημεία της πόλης όπου έχουν τοποθετηθεί κάδοι ογκωδών και, επειδή μέχρι πρόσφατα άδειαζαν με αραιή συχνότητα ή και οι πολίτες τοποθετούσαν πολλά ογκώδη, αστικά απορρίμματα και εκτός κάδων (ακόμα και στο πεζοδρόμιο…), μετατρέπονταν σε «μικρές χωματερές».

Ο Δήμος αναφέρει ότι σε περιφερειακά σημεία του Δήμου, συμμετέχει και ιδιώτης με εργολαβία.

Σημειώνει δε ο Δήμος ότι «κατανοεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες των δημοτών για δημιουργία μικρών χωματερών και τους καλεί να γίνουν σύμμαχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τη διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων καθαρών».

Πρακτικά αναγνωρίζει τις δυσκολίες λέγοντας «ο ρυθμός απόρριψης όσο και ο καθημερινός όγκος των ογκωδών αντικειμένων και μπάζων είναι τόσο μεγάλος, που απαιτείται η συνεργασία όλων για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης μας». 

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αλλά διαχρονικό, διογκώνεται όμως όσο η υπηρεσία καθαριότητας αποδυναμώνεται και δεν προσλαμβάνονται νέοι εργαζόμενοι. Ο Δήμος δίνει και το σχετικό τηλέφωνο, 2651075555, στο οποίο οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν για να παραδίδουν παλιά έπιπλα, στρώματα κ.λπ., με ραντεβού. Βέβαια, αρκετές φορές το τηλέφωνο δεν απαντάει, λόγω του γνωστού προβλήματος της έλλειψης προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back