ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To «ογκώδες πρόβλημα» και οι καυτηριασμοί

Εικόνα του άρθρου To «ογκώδες πρόβλημα» και οι καυτηριασμοί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2023, 12:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το καλοκαίρι έφτασε, οι ανακαινίσεις κτιρίων είναι σε πρωτοφανή έξαρση, όπως επίσης και τα ανεξέλεγκτα οικοδομικά υλικά-έπιπλα-ογκώδη απορρίμματα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Για πολλοστή φορά ο Δήμος Ιωαννιτών αδυνατεί να ελέγξει το πρόβλημα και το μόνο που κάνει είναι να «καυτηριάζει».

Αυτό έκανε ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 28/6: «Καυτηρίασε το πρόβλημα», ρίχνοντας την ευθύνη αποκλειστικά στους πολίτες: «Το πρόβλημα μας ανησυχεί και θα πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ήταν πρακτικά άλλη μια παραδοχή αποτυχίας στη διαχείριση του προβλήματος, από την πλευρά του Δήμου. Ο κ. Παπαγεωργίου δεν έκανε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο, από αυτό που έκαναν και προκάτοχοί του.

Προφανώς, υπάρχει η ευθύνη των πολιτών, που δεν δείχνουν να νοιάζονται και ιδιαίτερα πού θα πάνε τα ογκώδη, αρκεί να είναι έξω από το σπίτι τους. Ωστόσο, ο Δήμος είναι εκείνος που θα έπρεπε να συντονίσει, να παρέχει τις δυνατότητες, να ελέγξει το πρόβλημα.

Ο Δήμος πρακτικά δεν παρέχει υποδομές: ούτε επίσημα σημεία συγκέντρωσης υπάρχουν πλέον, ούτε υπάρχει επαρκές προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας. Το σχετικό τηλέφωνο των ραντεβού δεν απαντάει πάντα, αλλά και η φέρουσα δυνατότητα συνεννοημένης απομάκρυνσης ογκωδών, είναι πολύ πιο κάτω από τις ανάγκες της πόλης.

Αυτό που γίνεται είναι ότι συνεχίζουν να δημιουργούνται μικρές χωματερές, συνήθως σε σημεία όπου αρκετά παλιά υπήρχαν κάδοι για μπάζα, σημεία που καθαρίζονται όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο και «οριοθετούνται» με πλημμελή τρόπο, μέχρι να ξαναγεμίσουν.

Και μετά, «καυτηριάζονται»…

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back