Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οδυσσεβάχ» από Νοέμβριο

Εικόνα του άρθρου «Οδυσσεβάχ» από Νοέμβριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2016, 18:07
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η παράσταση της Νεανικής-Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Το ΔΗΠΕΘΕ θα ανεβάσει στο «Καμπέρειο» το κλασσικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ». Οι πρόβες έχουν ήδη ξεκινήσει. Βασικό θέμα του έργου, που πλέον θεωρείται κλασσικό, είναι η νοσταλγία για την πατρίδα, καθώς και η θέληση και η επιμονή να κατακτάς τους στόχους σου μένοντας πιστός σ' αυτό που πιστεύεις, ξεπερνώντας κινδύνους και πειρασμούς.

Η σκηνή του «Καμπέρειου» Θεάτρου θα μετατραπεί σε… καράβι και οι θεατές θα σαλπάρουν για να γνωρίσουν τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, τη Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες...

Τη σκηνοθεσία του έργου έχουν αναλάβει η Ντίνα Αβαγιανού και ο Νίκος Αρβανίτης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Χρήστος Γλυκός, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Βάγια Ματσαφτσή, Αγγελική Μιχαλοπούλου και Απόστολος Τσιρώνης.

Η μουσική είναι του Διονύση Σαββόπουλου, οι στίχοι των τραγουδιών του Διονύση Σαββόπουλου και της Ξένιας Καλογεροπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη και η μουσική διδασκαλία της Ειρήνης Δόβα.

Οι παραστάσεις θα παρουσιάζονται σε πρωινές ώρες για τους μαθητές των σχολείων μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κατά τη διάρκεια των γιορτών θα γίνουν απογευματινές παραστάσεις για το κοινό της πόλης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back