ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οδός Πανεπιστημίου: β’ φάση

Εικόνα του άρθρου Οδός Πανεπιστημίου: β’ φάση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2021, 18:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση ενός οδικού έργου προχώρησαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και η ανάδοχος εταιρία.

Πρόκειται για τη β’ φάση ανακατασκευής της οδού Πανεπιστημίου και των καθέτων σε αυτή, με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ (σ.σ. το κόστος της σύμβασης δεν αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση).

«Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού αντιμετωπίζονται τα οξυμένα και σοβαρά προβλήματα στην περιοχή και δημιουργούνται οι υποδομές που είναι άκρως απαραίτητες σε έναν οικισμό με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος.

Η οδός Πανεπιστημίου διασχίζει σε όλο το μήκος της το εγκεκριμένο σχέδιο της επέκτασης του οικισμού του Νεοχωρόπουλου. Ο συγκεκριμένος δρόμος, σύμφωνα με την πράξη εφαρμογής του εγκεκριμένου σχεδίου, είναι μια τυπική τοπική αστική οδός με συνολικό μήκος 1520 μέτρα.

Σήμερα είναι κατασκευασμένη από την αρχή έως και τη διασταύρωση με την οδό Μπέγκα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου. Στο τμήμα αυτό έχει κατασκευαστεί και το δίκτυο αποχέτευσης.

Στο υπόλοιπο τμήμα, η οδός είναι διανοιγμένη, και η κυκλοφορία πραγματοποιείται σε πλάτος οδοστρώματος μικρότερου των 12 μέτρων, όπως σημειώνεται. «Με τη συγκεκριμένη εργολαβία επιδιώκεται να ολοκληρωθεί η βελτίωση-κατασκευή της οδού Πανεπιστημίου με εργασίας οδοποιίας από τη διασταύρωση με την οδό Μπέγκα έως και το τέρμα της οδού» αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back