Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οδοντίατροι: «Περιττό το μέτρο του 48ωρου τεστ»

Εικόνα του άρθρου Οδοντίατροι: «Περιττό το μέτρο του 48ωρου τεστ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2021, 15:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O οδοντιατρικοί σύλλογοι της Ηπείρου με κοινή τους ανακοίνωση, διαφωνούν με την επιβολή διενέργειας rapid tests 48 ωρών σε ιδιωτικό εργαστήριο, για τους ασθενείς τους, για τον εξής λόγο:

Αναφέρουν ότι έτσι και αλλιώς, τα μέτρα που λαμβάνουν διαχρονικά και όχι μόνο στην περίοδο της πανδημίας είναι αυξημένα, λόγω της φύσης του επαγγέλματος και των υγειονομικών επεμβάσεων που διενεργούν.

Επίσης, αναφέρουν ότι έχουν θεσπίσει επιπλέον πρωτόκολλα ασφαλείας εν μέσω covid.

«Το πρωτόκολλο θεραπείας που έχει προταθεί και υιοθετηθεί από το σύνολο του οδοντιατρικού προσωπικού της χώρας (αραιά ραντεβού, επαρκής χρόνος μεταξύ των συνεδριών για απολύμανση χώρου, συχνός αερισμός οδοντιατρείου, απουσία συνοδών, αποστάσεις στην αίθουσα αναμονής κ.ά.) προστατεύει ασθενείς και θεράποντες από την διασπορά της νόσου» αναφέρουν και προσθέτουν:

«Η παραγωγή αερολύματος είναι συνυφασμένη με το μεγαλύτερο μέρος των οδοντιατρικών επεμβάσεων. Εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας, με την έλευση της πανδημίας COVID-19, θεσπίσαμε και το προαναφερθέν πρωτόκολλο, ώστε να προασπίσουμε την υγεία ημών και των συμπολιτών μας.

Αντιμετωπίζουμε, εδώ και δεκαετίες όμως άπαντες τους ασθενείς μας ως δυνητικούς φορείς μολυσματικών ασθενειών. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία της παρούσας κατάστασης, αλλά με την ίδια λογική θα έπρεπε να ζητάμε υποχρεωτικά αρνητικούς ελέγχους ηπατίτιδας, HIV, H1N1 και άλλων λοιμώξεων».

Τέλος, σημειώνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οδοντιάτρων και του προσωπικού των οδοντιατρείων «έχει πλήρως εμβολιασθεί και ταχθεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών με όσα αυτό συνεπάγεται για τη συνεισφορά του κλάδου στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back