Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οδοντίατροι: «Δεν δεχόμαστε την οδηγία για τεστ»

Εικόνα του άρθρου Οδοντίατροι: «Δεν δεχόμαστε την οδηγία για τεστ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2021, 17:44
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι οδοντίατροι της Ηπείρου είχαν εκφράσει από την περασμένη εβδομάδα τη διαφωνία τους για τα υποχρεωτικά PCR/rapid τεστ ανεμβολίαστων, προκειμένου να κάνουν ραντεβού στο οδοντιατρείο.

Επισήμαναν ότι έτσι και αλλιώς τα υγειονομικά πρωτόκολλά τους είναι ήδη αυστηρά και ότι αντιμετωπίζουν «εδώ και δεκαετίες όμως άπαντες τους ασθενείς μας ως δυνητικούς φορείς μολυσματικών ασθενειών».

Τώρα, με νεότερη ανακοίνωσή τους, ενημερώνουν ότι δεν θα κάνουν δεκτή την οδηγία που προβλέπει υποχρεωτική επίδειξη οποιουδήποτε ελέγχου εμβολιασμένων ασθενών και συνοδών (rapid ή PCR) κατά την επίσκεψή τους στο οδοντιατρείο.

«Μέχρι την αλλαγή της Κ.Υ.Α. που προβλέπει τον τρόπο προσέλευσης ασθενών σε ιατρεία/οδοντιατρεία, θα τηρούνται τα πρωτόκολλα αυξημένης επαγρύπνησης που έχουν υιοθετήσει τα οδοντιατρεία τους τελευταίους 18 μήνες για την προστασία της δημόσιας υγείας» αναφέρουν και επαναλαμβάνουν ότι τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού, προσθέτοντας ότι ο κλάδος «καταγράφει συντριπτικά ποσοστά εμβολιασμένων συναδέλφων και προσωπικού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3