Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Oδική ασφάλεια+ποδηλατόδρομοι; Όχι…

Εικόνα του άρθρου Oδική ασφάλεια+ποδηλατόδρομοι; Όχι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2022, 19:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε και επίσημα την ένταξη έργων οδικής ασφάλειας στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. «Τέσσερα εκατομμύρια για την αναβάθμιση κεντρικών οδικών αρτηριών» είναι ο τίτλος του δελτίου Τύπου.

Ένα δελτίο Τύπου που συνοδευόταν και από ένα σχέδιο-απεικόνιση που καμία σχέση δεν έχει με το έργο οδικής ασφάλειας και που δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις (σ.σ. η δύναμη της φωτογραφίας παραμένει αδιαμφισβήτητη). Το σχέδιο αυτό έχει αναπαραχθεί στα social media του Δήμου και του πολιτικού του προσωπικού, όπως και σε ανώνυμες και μη ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Το σχέδιο λοιπόν που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Ιωαννιτών, αφορά τυπικές διατομές και κατόψεις ποδηλατόδρομων όπως και φωτογραφίες ποδηλατόδρομων από δρόμους άλλων πόλεων.

Το έργο της οδικής ασφάλειας των 4 εκατ. ευρώ δεν σχετίζεται με ποδηλατόδρομους, αλλά με διαβάσεις πεζών και άλλα μέτρα μείωσης της ταχύτητας και καλύτερης διαμόρφωσης οδικών αξόνων.

Διαβάστε: 4 εκατ. ευρώ για διαβάσεις κι όχι μόνο

Όσο για τους ποδηλατόδρομους, όντως ο Δήμος Ιωαννιτών έχει στα χέρια του ένα master plan όπως αυτό προέκυψε μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες. Αυτό το master plan προβλέπει μικτή και μη χρήση ποδηλατόδρομων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως είναι η Δωδώνης. Ωστόσο, ο Δήμος απέχει ακόμα πολύ από την υλοποίηση του σχεδιασμού. Προς το παρόν έχει εκφραστεί μόνο η πολιτική βούληση για ενοποίηση του υπάρχοντος παραλίμνιου ποδηλατόδρομου, και δη στην περιοχή μπροστά από το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο.

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες άλλων πόλεων !!!! Όσο για μας θα περιοριστουμε σε ποδηλατοδρόμους αναψυχής διότι τίποτε άλλο δεν επιτρέπουν οι κεντρικές αρτηρίες της πόλης, ως έχουν.
Χριστιανός
το ότι στην Δωδώνης είναι έπη μονίμου βάσεως η δυο από της τέσσερις λωρίδες εξέτιας τον ευσυνείδητων οδηγών με τα ALARM κλειστες, δεν υπαρχει χορος για ποδηλατοδρόμο. Στον καινουριο δρομο απο Πανεπιστημιο μεχρι δωδωνης (κεντρικό ρολόι) . Από των Κατσικά ως την Νικοπόλεως μέχρι το τέλος της, ενωση με των υπάρχον ποδηλατοδρόμο του Μολου και συνέχιση από το τέλος του μέχρι Πέραμα, Ελεούσα μεχρι Στρ. Μακρυγιάννη και ενωση με Γεω.Παπανδρεου και των υπάρχον ποδηλατοδρόμο του Μόλου κάνεις εφικτή την μετακίνηση με ποδήλατο σε ολα τα Ιωάννινα . χορός υπάρχει παντού. ο ποδηλατοδρόμος δεν είναι μόνο χορος άθλησης αλλά είναι Πράσινος τρόπος μετακίνησης που η πόλη οι πολίτες και το περιβάλλον μόνο να επωφεληθούν μπορούν,
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back