Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οδηγίες… για την «Ορέστεια»

Εικόνα του άρθρου Οδηγίες… για την «Ορέστεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2024, 15:01
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 8ο Φεστιβάλ Δωδώνης ανοίγει σήμερα την αυλαία του με την «Ορέστεια» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Θ. Τερζόπουλου.

Μια παράσταση που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον το κοινό. Μια παράσταση που η διάρκειά της φτάνει στα 200’.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης δίνει κάποιες πληροφορίες ενόψει της παράστασης, προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις (οι οποίες έχουν συμβεί στο παρελθόν):

-Τα εισιτήρια για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου έχουν εξαντληθεί και δεν θα γίνεται καμία διάθεση στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Έτσι όποιος δεν έχει εισιτήριο, δεν θα πρέπει να μετακινηθεί αφού η είσοδος θα είναι αδύνατη.

-Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια ως δημότες του Δήμου Δωδώνης, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στην περίπτωση που αυτά δεν υπάρχουν, η είσοδος θα είναι αδύνατη.

-Η είσοδος θα ανοίξει στις 20:00, μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Η προσέλευση των θεατών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 21:00.

Επίσης το Φεστιβάλ παρακαλεί όλους και όλες να επιδείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στο αρχαίο θέατρο το οποίο βρίσκεται υπό αναστήλωση.

Παράλληλα, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης αναφέρεται στον θεσμό του Φεστιβάλ που έχει διπλό στόχο: την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο δυνατό εισιτήριο.

«Στην οκταετή πορεία του θεσμού ο Δήμος Δωδώνης βρήκε πολλούς συμπαραστάτες στους οποίους απευθύνει θερμές ευχαριστίες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο θεσμός αυτός αγκαλιάστηκε από το κοινό, από τους κατοίκους του Δήμου μας, από τους όμορους Δήμους και πολλούς επισκέπτες. Αγκαλιάστηκε και από εγνωσμένου κύρους πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς.

Δικός μας σκοπός είναι να μεγαλώνουμε το Φεστιβάλ χρόνο με το χρόνο και μαζί να αναδεικνύουμε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και την πλούσια ιστορία του τόπου μας» αναφέρει κ. Ντακαλέτσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back