Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Χάρι Μπος είναι ο πιο κουλ ντετέκτιβ

Εικόνα του άρθρου Ο Χάρι Μπος είναι ο πιο κουλ ντετέκτιβ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2018, 14:49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

O Μάικλ Κόνελι είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συγγραφείς αστυνομικών ιστοριών και… πιστέψτε το, είναι πολύ καλύτερος από τον Τζο Νέσμπο. Ο ήρωάς του είναι ο… Ιερώνυμος Μπος, ή απλώς Χάρι. Ο Χάρι, είναι ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Χόλυγουντ, στο Λος Άντζελες και δεν είναι ακριβώς ο τύπος του αυτοκαταστροφικού, αλλά συγκλονιστικά γοητευτικού συνάμα αστυνομικού, που τον αγαπάνε οι γυναίκες, αλλά αυτός έχει άλλα στο μυαλό του (όπως ο Χάρι Χόλε).

Το Bosch είναι η πρώτη πολύ μεγάλη παραγωγή του Amazon στην τηλεόραση και ήδη, βρίσκεται στην τέταρτη σεζόν του. Τι καθιστά όμως τον Χάρι Μπος τον πιο κουλ ντετέκτιβ στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή; Πολλά πράγματα.

Καταρχάς, ότι στην «κατασκευή» της σειράς παίρνουν μέρος αρκετοί από τους τύπους που έφτιαξαν το υποβλητικό αστυνομικό-κοινωνικό περιβάλλον στο Wire. Δεύτερον, ότι ο ίδιος ο Κόνελι είναι ο δημιουργός της σειράς. Τρίτον, ότι ο ίδιος ο Μπος (ο Τάιτους Γουέλιβερ) είναι μια μετουσίωση του ονόματός του, κάπου ανάμεσα στην κόλαση, το καθαρτήριο και τη Γη, προσπαθώντας να παραμείνει ο «σωστός μπάτσος» μετά δικά του προβλήματα, αλλά και τα προβλήματα των άλλων. 

Το Bosch δεν είναι η καλύτερη αστυνομική σειρά που παίζει αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση. Είναι όμως μια από τις καλές, ανάλογα με την κατηγορία που επιλέγετε. Αν θέλετε κάτι σε παρακμιακή ντετέκτιβ με υπερδυνάμεις, δείτε την Τζέσικα Τζόουνς. Αν θέλετε και λίγο βρετανική οικοκυρική, δείτε το Broadchurch. Αλλά γι αυτά, θα τα πούμε σύντομα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back