«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους»

Εικόνα του άρθρου «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2021, 20:12

Με δύο σημερινές (24/2) δηλώσεις, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει την αστυνομική βία εις βάρος φοιτητικών συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων, με αφορμή το ΑΠΘ:

«Μια ειρηνική διαμαρτυρία κατά του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και υπέρ της επαναλειτουργίας των ΑΕΙ -τα οποία παραμένουν κλειστά εδώ και ένα χρόνο με ευθύνη της κυβέρνησης- μετατράπηκε σε πογκρόμ με χημικά, προπηλακισμούς και συλλήψεις. Είναι ντροπή και πρόβλημα για τη δημοκρατία μας να βλέπουμε πάνοπλους αστυνομικούς να σέρνουν νέα παιδιά με το κεφάλι να γδέρνεται στο έδαφος, να τα ψεκάζουν με χημικά ενώ είναι ήδη ακινητοποιημένα, τη στιγμή που δέχονται τις πρώτες βοήθειες» τονίζει.

Επίσης, τονίζει ότι το «αστυνομοσχέδιο» Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, αφαιρεί με αναδρομική ισχύ τη δυνατότητα των σπουδαστών των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ΙΕΚ.

«Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει τα πτυχία των σπουδαστών, ενώ τους αποκλείει από τις επόμενες εκπαιδευτικές βαθμίδες» τονίζει χαρακτηριστικά.

Δηλώνει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των σπουδαστών και συμπληρώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έχει ήδη δεσμευτεί για την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών και αντικοινωνικών νόμων της ΝΔ, οι οποίοι εντείνουν τις ανισότητες και κατεδαφίζουν κάθε προσπάθεια ενίσχυσης και ποιοτικής αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back