Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ο στρατός ελέγχει πλήρως το Χαλέπι

Εικόνα του άρθρου Συρία: Ο στρατός ελέγχει πλήρως το Χαλέπι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2016, 13:46
ΚΟΣΜΟΣ

Υπό τον πλήρη έλεγχο του συριακού στρατού βρίσκονται πλέον όλες οι συνοικίες στο Χαλέπι σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αξιωματούχος του στρατού.

Χθες Δευτέρα, οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν περισσότερες από τις μισές εναπομείνασες περιοχές που ήλεγχαν οι αντάρτες στο Χαλέπι και οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών περιορίστηκαν σε λίγες συνοικίες στη δυτική όχθη του ποταμού που διαπλέει την πόλη.

Η ανακατάληψη όλων των περιοχών των ανταρτών στο Χαλέπι θα είναι η μεγαλύτερη νίκη επί του πεδίου της μάχης για τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και τους συμμάχους του, αποτελούμενους από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, το Ιράν και σιίτες πολιτοφύλακες.

Για τους αντάρτες θα είναι μία σφοδρή ήττα που θα τους αφήσει μία μικρή μόνο παρουσία στις κυριότερες πόλεις της χώρας. Εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλο μέρος της επαρχίας δυτικά του Χαλεπίου και την Ιντλίμπ, επίσης στη βορειοδυτική Συρία.

Χθες η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έκανε έκκληση στις αντιμαχόμενες πλευρές να σεβαστούν τη ζωή των αμάχων, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε την ανησυχία του για τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κάνουν λόγο για θηριωδίες στο Χαλέπι εις βάρος αμάχων, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του αργά χθες το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back